- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Можна зробити їжу ще смачнішою або приховати її недоліки: смак їжі залежить від пози людини
Можна зробити їжу ще смачнішою або приховати її недоліки: смак їжі залежить від пози людини
Можливо, саме тому давні греки та римляни їли у положенні лежачи.
Науковці з Університету Південної Флориди провели цікавий експеримент і виявили, що наш вестибулярний апарат тісно пов'язаний зі смаковими рецепторами, розповідає Go Go School.
350 добровольців скуштували кілька страв. Ті, хто відчував у той момент якесь фізичне навантаження (стояв, тримав важкий пакет), дали смаку їжі менш сприятливу оцінку, ніж ті, хто сидів у м'якому кріслі.
Найцікавіше, що несмачна їжа (пересолена) здалася не такою вже неприємною саме тим, хто стояв. Виходить, що незручне положення тіла, що викликає фізичну напругу, притуплює смакові рецептори.
Можливо, саме тому давні греки та римляни їли у положенні лежачи, коли тіло повністю розслаблене.
Також ми розповідали, як їсти гороховий суп, щоб не мучитися потім від метеоризму.
Окрім того, ми писали, що лише двоє з десяти набирають зайві кілограми за рахунок жиру, в інших це зайва рідина: як зняти набряки після застілля.