Догори
Дати відгук

МОЗ втратив доступ до власного сайту, не розрахувавшись за його адміністрування

Держпідприємство, яке є адміністратором і сайту, і інтернет-каналів, і локальної мережі, не отримує оплату від МОЗ України вже півроку

3 хв на прочитання26 Червня 2020, 12:24
Скріншот поки що працюючого розділу сайту МОЗ Скріншот поки що працюючого розділу сайту МОЗ
Поділитись:

Роман Міщенко, співробітник Хмельницької обласної лікарні, оприлюднив у соцмережі  Facebook текст, який із 20 червня отримують співробітники МОЗ України, коли відправляють інформацію для публікації на офіційному вебсайті www.moz.gov.ua:

«Шановні колеги!

У зв’язку з відсутністю фінансування зі сторони МОЗ України наше держпідприємство не має достатньо ресурсів для надання послуг в повному обсязі та змушене скоротити перелік послуг, що надаються користувацькій, мережевій та серверній інфраструктурі МОЗ України, а також у адмініструванні та технічному супроводі офіційного веб-сайту МОЗ України.

Послуга розміщення матеріалів на сайті МОЗ України наразі є недоступною.

З повагою,

Олександр Ємець

В.о. Генерального директора ДП»

Справді, останній наказ міністра Максима Степанова опублікований на сайті 19 червня.

Скріншот розділу «Накази» сайту www.moz.gov.ua

«Держпідприємство, яке є адміністратором і сайту, і інтернет-каналів, і локальної мережі – не отримує оплату від МОЗ України вже півроку, про що прекрасно знають і поки що міністр, і держсекретарка Солодка, – написав Роман Міщенко. – Найсмішніше в цьому те, що навіть не отримуючи гроші – держпідприємство від 1-го січня і аж до 19 червня 2020 року публікувало накази міністра та розпорядження головного санітарного лікаря на сайті, як цього вимагає Закон.

Наскільки нам відомо – наразі співробітники ДП, які повинні адмініструвати сайт, а також займатися адмініструванням локальної мережі – вимушено знаходяться у безоплатних відпусках, у зв’язку з тим, що ДП не може виплатити заробітну платню за декілька місяців».

Таким чином під загрозою опинилася електронна система охорони здоров’я eHealth.

У коментарях під дописом Романа Міщенка автори скаржилися, що через збої в роботі eHealth неможливо завести історію хвороби, щоб у подальшому отримати фінансування від НСЗУ. Тому через страйк ДП «Електронне здоров’я» постраждають не лише працівники міністерства, а й лікарі. Утім, до підприємства претензій не висувають – винними у ситуації вважають МОЗ, який півроку не платить за виконану роботу.

Скріншот коментарів

«Дійсно, уже півроку Міністерство охорони здоров’я не оплачує підприємству "Електронне здоров’я" надані послуги з адміністрування внутрішньої ІТ-інфраструктури Міністерства, – відповіли нам у ДП "Електронне здоров’я". – Ідеться про адміністрування серверної та мережевої інфраструктури, супровід та адміністрування сервісів (програмного забезпечення, що використовується у МОЗ України), підтримку користувачів, надання послуг з адміністрування та наповнення офіційного вебсайту МОЗ України www.moz.gov.ua. Ми припинили надавати послуги МОЗ до вирішення ситуації та підписання контракту».

Раніше ми писали, що МОЗ не хоче лікувати коронавірус переливанням плазми.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.