- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Морозиво з шоколадом — смакота, яку легко можна приготувати в домашніх умовах
Морозиво з шоколадом — смакота, яку легко можна приготувати в домашніх умовах
Готове вершкове морозиво зберігати у морозильній камері.
Справжнє морозиво з шоколадом легко можна приготувати в домашніх умовах — і в такому морозиві точно не буде ніяких стабілізаторів та консервантів.
Інгредієнти:
вершки 33-35% (охолоджені) — 400 мл + 100 мл для шоколадної начинки;
згущене молоко 8% — 250 г;
ванільний цукор — 1 ч. ложка;
шоколад молочний та темний — 80-120 г (за смаком).
Приготування.
Приготувати шоколадну начинку. Шоколад розламати на шматочки та підігріти в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 15 секунд.
Вершки нагріти майже до кипіння, але не кип'ятити. Додати гарячі вершки до шоколаду і добре перемішати до однорідної маси, щоби шоколад повністю розтопився.
Залишити до повного остигання.
Охолоджені жирні вершки та ванільний цукор збити міксером до середніх піків.
Потім додати згущене молоко, збити до однорідної маси.
Вилити масу у форму (розмір форми 16х22х6 см), додати розтоплений шоколад. За допомогою дерев'яної шпажки перемішати так, аби на поверхні вийшов рівномірний візерунок.
Форму закрити і відправити в морозильну камеру на 4-5 годин, можна на всю ніч.
Готове вершкове морозиво зберігати у морозильній камері.
Тепер можна ложкою для морозива викласти кульки і насолоджуватися смакотою!
Також ми розповідали про домашнє морозиво з полуницею та шоколадом — надзвичайно простий рецепт.