Догори
Дати відгук

Морквяне суфле — незвичайний десерт зі звичайних продуктів

Хоча взагалі суфле може бути й основною стравою.

1 хв на прочитання05 Липня 2024, 17:36
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Суфле — це легка й повітряна страва з французької кухні, яка зазвичай готується на основі відварених або запечених інгредієнтів, з яких основними є яйця. Основа суфле складається з відварених овочів, м'яса або риби, а також вершків або білків яєць. Суфле може бути як основною стравою, так і десертом. Є безліч рецептів цієї страви — наприклад, солодке морквяне суфле.

Інгредієнти:

морква — 500 г;

молоко — 500 г;

яйця — 2 шт.;

цукор — 100 г;

масло вершкове — 100 г;

крупа манна — 50 г;

борошно — 50 г.

Приготування.

Моркву очистити, нарізати кружальцями, викласти у ківш і залити молоком.

Проварити моркву протягом 20 хвилин. Потім занурювальним блендером перебити моркву з молоком до однорідності.

До морквяного пюре вбити курячі жовтки, а білки помістити в окрему миску.

Потім додати борошно, цукор, вершкове масло та манку.

Все добре збити міксером.

Збити білки.

Викласти їх у основне тісто, перемішати його.

Силіконові форми поставити в прямокутну форму, в яку налити воду. Розкласти морквяне тісто у форми.

Поставити їх у духовку. Запікати суфле із моркви 30 хвилин. Температура випікання — 190 .

Готове морквяне суфле акуратно дістати з форм і подавати до столу. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost