Догори
Дати відгук

Морквяне пісочне печиво — десерт із простих продуктів

Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення.

1 хв на прочитання27 Червня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Морквяне пісочне печиво — десерт, який готується із простих продуктів.

Інгредієнти:

морква — 250 г;

масло вершкове (розм'якшене) — 100 г;

борошно — 350-400 г (3 склянки ємністю 200 мл);

цукор — 150 г;

розпушувач для тіста — 2 ч. ложки.

Приготування.

Масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Моркву очистити і натерти на дрібній тертці.

У глибокий посуд всипати цукор і додати розм'якшене вершкове масло.

За допомогою ложки перетерти масло з цукром.

Додати моркву.

Ретельно перемішати.

2-3 столові ложки борошна відібрати в миску. Інші 350 г борошна змішати з розпушувачем і просіяти до морквяної основи.

Швидко вимішати тісто, за необхідності додати борошно, що залишилося. Тісто буде трохи липнути до рук, але має тримати форму — потрібно підкачати його в кулю.

З отриманого тіста руками, змоченими у воді, сформувати кульки розміром як великий волоський горіх. Деко застелити пергаментом і викласти туди кульки з тіста на відстані один від одного.

Деко відправити в попередньо розігріту до 180 °С духовку і випікати морквяне печиво пісочне 20-25 хвилин.

Печиво остудити і викласти в кошик або на таріль для подачі.

Приємного чаювання!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.