Догори
Дати відгук

Медиків з мобільних бригад почали вчити, як правильно робити масову вакцинацію

Тренінги організовує ВООЗ в Україні та проводить спільно з Центром громадського здоров’я МОЗ

1 хв на прочитання16 Лютого 2021, 21:45
Медиків з мобільних бригад почали вчити, як правильно робити масову вакцинацію Медиків з мобільних бригад почали вчити, як правильно робити масову вакцинацію
Поділитись:

В Україні розпочалися практичні навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Так, 15 лютого в Києві розпочався другий етап навчання серед мобільних медичних бригад, які проводитимуть вакцинацію від COVID-19. Перший – онлайн-тренінги, деякі з членів мобільних бригад вже пройшли. Тренінги організовує Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні та проводить спільно з Центром громадського здоров’я МОЗ.

Зазначається, що до кінця тижня практичні навчання пройдуть мінімум по 2 мобільні бригаді з кожної області.

Одна мобільна бригада з області вивчить спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.

"Це дозволить оперативно запустити процес імунізації від COVID-19 по всій Україні, щойно доставлять вакцину", - зазначили в МОЗ.

Під час навчання медики отримають рекомендації, як консультувати людей до і після вакцинації, як вводити вакцину – правильна техніка та місце (для кожного виробника окремо), як розраховувати потреби у вакцині та ін’єкційних матеріалах, як безпечно утилізувати використані ін’єкційні матеріали, як за необхідності надати екстрену невідкладну допомогу.

Мобільна бригада складатиметься з лікаря, двох медичних сестер, реєстратора та водія. Також навчання проходять медики, які увійшли до резервного складу мобільної бригади. В Україні буде створено близько 600 мобільних бригад.

Тим часом під Києвом дві 12-річні дівчинки отруїлися таблетками через флешмоб в соцмережі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost