Догори
Дати відгук

Медик розповів про наслідки пристрасті до білого хліба

Хліб і випічка з білого борошна – це багате джерело порожніх калорій.

2 хв на прочитання25 Травня 2022, 10:51
Поділитись:

Пристрасть до білого хліба і його споживання у великих кількостях може підвищити ризик розвитку раку, зокрема, раку кишечника – попереджають медичні фахівці.

Фармацевт Хуссейн Абдех розповів про “повсякденну їжу”, постійне споживання якої може стати причиною розвитку раку кишечника – злоякісної пухлини, що виникає в товстій або прямій кишці. Такою їжею медик вважає хлібобулочні вироби з білого рафінованого борошна. 

“Основний продукт багатьох кухонь – білий хліб-потенційно може викликати рак”, сказав Хуссейн Абдех.

За словами медика, очищене від оболонок рафіноване, шліфоване зерно і біле борошно є продуктом, який відрізняється високою концентрацією швидко засвоюваних вуглеводів, – його поїдання підвищує рівень цукру в крові, на що організм реагує виділенням інсуліну. Часте споживання такої їжі, що веде до різкого зростання концентрації глюкози в крові та інсуліну, може посприяти розвитку інсулінорезистентності. Саме з виникненням даного порушення асоціюється розвиток колоректального раку.

“Хліб і випічка з білого борошна – це багате джерело порожніх калорій, які дуже швидко розщеплюються і підвищують рівень цукру в крові, який незабаром так само різко знижується, викликаючи загострене відчуття голоду. В результаті ми з’їдаємо більше їжі, що може привести до збільшення ваги і ожиріння. Ці проблеми можуть викликати такі стани, як діабет 2 типу, який пов’язаний з деякими видами раку”, – розповів експерт.

Абдех пояснив, що високий рівень цукру в крові і діабет тісно пов’язані з посиленням окисного стресу і запаленням в організмі – це, в свою чергу служить сприятливим середовищем для розвитку процесів, що ведуть до раку.

Втім, не всі медики поділяють думку про те, що вживання білого хліба сприяє розвитку колоректального раку. В цьому плані, вважають вони важливо не споживання якогось окремого продукту, а весь тип харчування людини, його схильність до переїдання і наявність ожиріння, асоційованого з харчовими звичками.

Нагадаємо, фахівці розповіли, чому людина часто може відчувати голод.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання46 хвилин тому
Коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитаннягодина тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання2 години тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині. Фото: SoftServe / Halyna Kuchmanych
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання3 години тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання3 години тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання4 години тому
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання6 годин тому
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання6 годин тому