Догори
Дати відгук

Мариновані кабачки з кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму

Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на 4 півлітрові банки.

4 хв на прочитання10 Серпня 2022, 09:34
Поділитись:

Немає нічого приємнішого, ніж холодним зимовим вечором дістати з антресолі баночку хрустких гострих кабачків. Щоб доставити собі таке задоволення, досить вже сьогодні приділити пару годин і закрити кілька баночок кабачків в кетчупу чилі.

Даний рецепт розрахований на 4 півлітрові банки:

  • кабачки — 1250 г;
  • вода – 750 мл;
  • цукор – 125 г;
  • сіль – 35 г;
  • кетчуп Чилі 100 г;
  • оцет 9% -100 г;
  • запашний перець – 12 горошин;
  • лавровий лист – 4 шт.
  • кріп – невеликі 4 гілочки (за бажанням).

Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на 4 півлітрові банки. Тому першим ділом їх необхідно підготувати.Спочатку помити, а потім стерилизувати в духовці. Для стерилізації потрібно банки поставити в холодну духовку, а потім виставити температуру +120С. І як тільки температура в духовці досягне 120С, засікаємо час – 15 хвилин.

Разом з банками також потрібно простерилізувати і металеві кришки, якими будете закочувати банки. 

Підготовка кабачків

Кабачки нарізати порційними шматочками, які б помістилися в банки. Можно кружечками,  вузьку частину розрізати уздовж на брусочки. Довжина бруска повинна відповідати висоті півлітрової банки.

Приготування маринаду

Кабачки тимчасово залишаємо, і займемося приготуванням для них маринаду. Для цього в каструлю слід налити 750 г звичайної питної води. Потім у воду відразу додати 125 г цукру, 35 г солі і 100 г кетчупу Чилі.

Кетчуп для кабачків

Ви можете використовувати будь-який, який вам найбільше подобається. Головне — вибирайте гострий Чилі.

Приготування маринаду

Потім маринад на кабачки мариновані з кетчупом Чилі необхідно перемішати і поставити на вогонь. Як тільки маринад закипить, додайте в нього 100 г 9% оцту.

Якщо ви збираєте замінити оцет на 6%, то тоді його знадобиться 150 г і при цьому потрібно буде зменшити з маринаду 50 г води.

Тепер дочекайтеся, поки маринад знову закипить, проваріть його 2-3 хвилини і зніміть з вогню.

Наповнення банок кабачками

Поки маринад на кабачки мариновані з кетчупом Чилі буде закипати, не втрачаємо час і займаємося наповненням банок кабачками. До цього часу якраз банки простерилизовались. І тепер на дно кожної банки кидаємо 3 горошини запашного перцю і 1 лавровий листок.  

За бажанням в кожну банку ви можете додати по невеликий гілочки свіжого кропу. Тепер треба наповнити банки підготовленими кабачками. У 4 півлітрові банки помістилося 1 кг 250 г свіжих кабачків.

До цього часу маринад вже готовий і тепер його гарячий потрібно залити в кожну банку під саме горлечко.

Стерилізація банок

Залишилося простерилізувати банки разом з кабачками. 

Тепер на дно цієї каструлі  покладіть невеликий рушник і налийте воду. Води наливайте відразу трохи. Близько 1,5 літра поки що буде достатньо. Потім  ставте каструлю на вогонь і чекайте, поки вода досягне приблизно 60-70С.

Як тільки вода нагріється до 60-70С, ставте в каструлю всі 4 банки. Банки встановлюйте поки без крышок. Так вам буде простіше. З кожної банкою рівень води в каструлі буде збільшуватися. Але дивіться, щоб вода не доходила вище плічок банок.  

У разі, якщо води буде замало, то долийте необхідну її кількість. При цьому воду, яку будете доливати, теж попередньо підігрійте до 60-70С.

Отже, банки всі встановлені, тепер їх зверху накрийте підготовленими металевими кришками. Потім встановлюємо середній вогонь і чекаємо, поки вода в каструлі закипить. Як тільки з’являться перші ознаки кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і засікаємо час для стерилізації 15 хвилин. Ці 15 хвилин вода в каструлі повинна кипіти.

Через 15 хвилин стерилізації вимикаємо вогонь і знімаємо каструлю з вогню. І тепер самий непростий момент – потрібно вийняти з каструлі всі банки. Робіть це дуже акуратно.

Після цього банки можна закривати закаточним ключем.

Після того, як всі банки закрили, їх потрібно перевернути верх дном і закутати в теплий плед.  

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення створене ШІ
Ретроградний Меркурій в Стрільці: чого очікувати та як захиститися від хаосу?
2 хв на прочитання14 хвилин тому
Фото: «Сад город ЕНЦИКЛОПЕДІЯ від А до Я»
Гармонія осені: поєднання пеннісетуму «Рубрум» і пурпурової хризантеми у кашпо (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Всесвітній день еволюції
World Evolution Day- 24 листопада - Всесвітній день еволюції
1 хв на прочитання3 години тому
Тепер активісти все ж таки стали гучними — після двох тижнів дотримання вимоги Азербайджану протестувати мовчки. Фото: Мурад Сезер/Reuters
Великий розкол: група найменш розвинених країн світу перервала переговори на Конференції ООН зі зміни клімату
6 хв на прочитання5 годин тому
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитанняВчора
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитанняВчора
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитанняВчора
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитанняВчора