- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Мариновані кабачки з кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
Мариновані кабачки з кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на 4 півлітрові банки.
Немає нічого приємнішого, ніж холодним зимовим вечором дістати з антресолі баночку хрустких гострих кабачків. Щоб доставити собі таке задоволення, досить вже сьогодні приділити пару годин і закрити кілька баночок кабачків в кетчупу чилі.
Даний рецепт розрахований на 4 півлітрові банки:
- кабачки — 1250 г;
- вода – 750 мл;
- цукор – 125 г;
- сіль – 35 г;
- кетчуп Чилі 100 г;
- оцет 9% -100 г;
- запашний перець – 12 горошин;
- лавровий лист – 4 шт.
- кріп – невеликі 4 гілочки (за бажанням).
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на 4 півлітрові банки. Тому першим ділом їх необхідно підготувати.Спочатку помити, а потім стерилизувати в духовці. Для стерилізації потрібно банки поставити в холодну духовку, а потім виставити температуру +120С. І як тільки температура в духовці досягне 120С, засікаємо час – 15 хвилин.
Разом з банками також потрібно простерилізувати і металеві кришки, якими будете закочувати банки.
Підготовка кабачків
Кабачки нарізати порційними шматочками, які б помістилися в банки. Можно кружечками, вузьку частину розрізати уздовж на брусочки. Довжина бруска повинна відповідати висоті півлітрової банки.
Приготування маринаду
Кабачки тимчасово залишаємо, і займемося приготуванням для них маринаду. Для цього в каструлю слід налити 750 г звичайної питної води. Потім у воду відразу додати 125 г цукру, 35 г солі і 100 г кетчупу Чилі.
Кетчуп для кабачків
Ви можете використовувати будь-який, який вам найбільше подобається. Головне — вибирайте гострий Чилі.
Приготування маринаду
Потім маринад на кабачки мариновані з кетчупом Чилі необхідно перемішати і поставити на вогонь. Як тільки маринад закипить, додайте в нього 100 г 9% оцту.
Якщо ви збираєте замінити оцет на 6%, то тоді його знадобиться 150 г і при цьому потрібно буде зменшити з маринаду 50 г води.
Тепер дочекайтеся, поки маринад знову закипить, проваріть його 2-3 хвилини і зніміть з вогню.
Наповнення банок кабачками
Поки маринад на кабачки мариновані з кетчупом Чилі буде закипати, не втрачаємо час і займаємося наповненням банок кабачками. До цього часу якраз банки простерилизовались. І тепер на дно кожної банки кидаємо 3 горошини запашного перцю і 1 лавровий листок.
За бажанням в кожну банку ви можете додати по невеликий гілочки свіжого кропу. Тепер треба наповнити банки підготовленими кабачками. У 4 півлітрові банки помістилося 1 кг 250 г свіжих кабачків.
До цього часу маринад вже готовий і тепер його гарячий потрібно залити в кожну банку під саме горлечко.
Стерилізація банок
Залишилося простерилізувати банки разом з кабачками.
Тепер на дно цієї каструлі покладіть невеликий рушник і налийте воду. Води наливайте відразу трохи. Близько 1,5 літра поки що буде достатньо. Потім ставте каструлю на вогонь і чекайте, поки вода досягне приблизно 60-70С.
Як тільки вода нагріється до 60-70С, ставте в каструлю всі 4 банки. Банки встановлюйте поки без крышок. Так вам буде простіше. З кожної банкою рівень води в каструлі буде збільшуватися. Але дивіться, щоб вода не доходила вище плічок банок.
У разі, якщо води буде замало, то долийте необхідну її кількість. При цьому воду, яку будете доливати, теж попередньо підігрійте до 60-70С.
Отже, банки всі встановлені, тепер їх зверху накрийте підготовленими металевими кришками. Потім встановлюємо середній вогонь і чекаємо, поки вода в каструлі закипить. Як тільки з’являться перші ознаки кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і засікаємо час для стерилізації 15 хвилин. Ці 15 хвилин вода в каструлі повинна кипіти.
Через 15 хвилин стерилізації вимикаємо вогонь і знімаємо каструлю з вогню. І тепер самий непростий момент – потрібно вийняти з каструлі всі банки. Робіть це дуже акуратно.
Після цього банки можна закривати закаточним ключем.
Після того, як всі банки закрили, їх потрібно перевернути верх дном і закутати в теплий плед.