Мармелад із джему: як просто приготувати в домашніх умовах із трьох інгредієнтів

1 хв на прочитання10 Листопада 2022, 01:23
Дієтолог назвала три найкорисніші солодощі

І ніяких шкідливих домішок.

Мармелад без будь-яких шкідливих домішок можна приготувати в домашніх умовах. Для цього підійде будь-який густий джем. Бажано використовувати товстостінну каструлю.

Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 12 мармеладок.

Інгредієнти:

джем густий — 150 г;

агар-агар — 12 г;

вода — 120 мл.

Приготування.

Агар-агар залити в каструлі 120 мл води кімнатної температури.

Поставити каструлю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Вона сильно загусне і перетвориться на гель. Гель потрібно поварити 30 секунд, щоб агар повністю розчинився.

У киплячий гель додати джем. Ретельно перемішати. Варити ще 2 хвилини, постійно помішуючи, щоб маса стала однорідною.

Зняти каструлю з вогню.

Відразу розлити мармеладну масу по формах. Дуже зручно використовувати силіконові форми для льоду або цукерок. Також можна залити мармелад одним шаром у велику форму, а потім після остигання нарізати його шматочками.

Якщо мармелад схопився до того, як ви встигли розлити його, просто знову нагрійте масу.

Вироби з агар-агаром застигають при 40 °С. При кімнатній температурі мармелад схоплюється відразу, але застигає приблизно через 2-4 години.

Для швидкого застигання можна відправити мармелад у холодильник. Мармелад, що добре застиг, не повинен бути липким.

Застиглий мармелад можна обваляти в цукрі, але робити це потрібно перед подачею, тому що цукор на домашньому мармеладі досить швидко тане.

Також ми розповідали про домашні трюфелі зі згущеного молока та какао: дуже простий рецепт цукерок.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: