Догори
Дати відгук

Лише півгодини і маринована капуста на святковому столі

Рецепт смачної закуски

2 хв на прочитання08 Грудня 2022, 10:50
Поділитись:

Перш ніж почати готувати мариновану капусту, необхідно вибрати головний інгредієнт.

Найкраще брати зрілу білокачанну капусту, оскільки, стверджує Клопотенко, вона найсоковитіша.

При цьому верхні зелені листочки, які тонкі та м'які, краще зняти, тому що вони не вийдуть хрусткими. Тобто молода капуста для цієї страви — не варіант.

Що стосується буряків, то краще взяти салатний, оскільки він солодший, а також надасть капусті насиченого рожевого відтінку. Щоб вона була ароматнішою, краще запекти її в духовці, хоча можна використовувати і сиру. Додаткової солодкості капусті надасть морква.

Маринована капуста з буряком
Інгредієнти:

капуста — 1 головка;
буряк (запечений) — 1 шт;
часник — 5 зубчиків;
соняшникова олія — 3 ст. л.
Для маринаду:

вода — 1 л;
цукор — 4 ст. л;
столовий оцет 9% — 100 мл;
чорний перець — 6 горошин;
лавровий лист — 3 шт.;
сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно запекти буряк. Для цього необхідно ввімкнути духовку на 180 градусів. Буряк добре помити, обсушити паперовим рушником, проткнути у кількох місцях вилкою, загорнути у фольгу та відправити запікатися на годину. Якщо овоч великий, то час запікання може становити півтори-дві години. Після того, як буряк буде готовий, дати йому охолонути.

Буряк, що охолонув, нарізати соломкою, а часник очистити і придушити тильною стороною ножа. Капусту нарізати квадратними шматочками зі стороною розміром приблизно 3х4 см, щоб було схоже на пелюстки.

Потім треба приготувати маринад. Для цього в невелику каструлю налити літр води, додати цукор, сіль, чорний перець і лаврове листя, довести до кипіння, після чого влити оцет. Готовий маринад трохи остудити.

У трилітрову банку викласти пошарові пелюстки капусти, чергуючи їх із буряком, туди ж додати подрібнений часник. Залити вміст теплим маринадом, додати олію і закрити кришкою. Олія потрібна для того, щоб утворилася плівка, що захищає капусту від цвілі та бактерій.

Банку з капустою поставити у темне та сухе місце на 3-5 днів, після чого готовий продукт можна використовувати. Потім капусту необхідно поставити в холодильник або льох для більш тривалого зберігання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Аграрії Півдня готуються до вступу в ЄС: чого очікувати від переговорів з Єврокомісією
Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитання2 години тому
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитанняВчора
Фото: guinnessworldrecords
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025
Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання22 Серпня 2025