Догори
Дати відгук

Лише півгодини і маринована капуста на святковому столі

Рецепт смачної закуски

2 хв на прочитання08 Грудня 2022, 10:50
Поділитись:

Перш ніж почати готувати мариновану капусту, необхідно вибрати головний інгредієнт.

Найкраще брати зрілу білокачанну капусту, оскільки, стверджує Клопотенко, вона найсоковитіша.

При цьому верхні зелені листочки, які тонкі та м'які, краще зняти, тому що вони не вийдуть хрусткими. Тобто молода капуста для цієї страви — не варіант.

Що стосується буряків, то краще взяти салатний, оскільки він солодший, а також надасть капусті насиченого рожевого відтінку. Щоб вона була ароматнішою, краще запекти її в духовці, хоча можна використовувати і сиру. Додаткової солодкості капусті надасть морква.

Маринована капуста з буряком
Інгредієнти:

капуста — 1 головка;
буряк (запечений) — 1 шт;
часник — 5 зубчиків;
соняшникова олія — 3 ст. л.
Для маринаду:

вода — 1 л;
цукор — 4 ст. л;
столовий оцет 9% — 100 мл;
чорний перець — 6 горошин;
лавровий лист — 3 шт.;
сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно запекти буряк. Для цього необхідно ввімкнути духовку на 180 градусів. Буряк добре помити, обсушити паперовим рушником, проткнути у кількох місцях вилкою, загорнути у фольгу та відправити запікатися на годину. Якщо овоч великий, то час запікання може становити півтори-дві години. Після того, як буряк буде готовий, дати йому охолонути.

Буряк, що охолонув, нарізати соломкою, а часник очистити і придушити тильною стороною ножа. Капусту нарізати квадратними шматочками зі стороною розміром приблизно 3х4 см, щоб було схоже на пелюстки.

Потім треба приготувати маринад. Для цього в невелику каструлю налити літр води, додати цукор, сіль, чорний перець і лаврове листя, довести до кипіння, після чого влити оцет. Готовий маринад трохи остудити.

У трилітрову банку викласти пошарові пелюстки капусти, чергуючи їх із буряком, туди ж додати подрібнений часник. Залити вміст теплим маринадом, додати олію і закрити кришкою. Олія потрібна для того, щоб утворилася плівка, що захищає капусту від цвілі та бактерій.

Банку з капустою поставити у темне та сухе місце на 3-5 днів, після чого готовий продукт можна використовувати. Потім капусту необхідно поставити в холодильник або льох для більш тривалого зберігання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
На ринку кукурудзи ціновий стрибок: українські фермери гальмують збирання в очікуванні сухого зерна
2 хв на прочитанняВчора
Фото: ДСНС України
Двоє працівників агрохолдингу загинули на Чернігівщині, наблизившись до нерозірваного російського БпЛА.
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
Фото ілютративне / Pixabay
У Раді зареєстрували законопроєкт про оподаткування новостворених фермерських господарств
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
Фото ілюстративне
Від початку війни в Україні з'явилося 70 нових виноробних підприємств
2 хв на прочитання04 Листопада 2025
Президент підписав євроінтеграційний Закон про підтримку аграріїв
1 хв на прочитання03 Листопада 2025
Єврокомісія не виключає судових позовів проти Польщі, Угорщини та Словаччини через заборону українського зерна
1 хв на прочитання03 Листопада 2025
Аграрії України намолотили понад 40 мільйонів тонн зернових
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Нові правила сплати за землю: спрощення переходу обов’язків при зміні власника нерухомості
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Більше з GreenPost