Догори
Дати відгук

Липень — час сіяти ріпку: досвідчені городники розкривають секрети

Хоча не всі сорти підійдуть для літнього посіву.

1 хв на прочитання07 Липня 2023, 18:47
Поділитись:

Ріпку треба сіяти або навесні, або влітку — за народним календарем після Петрова дня (12 липня). Навіть один із популярних сортів цього овочу називається Петровським. Про нього розповідає спеціалізований Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Це сорт ранній, уже через 2-2,5 місяця після появи сходів можна починати висмикувати золотисто-жовті соковиті коренеплоди. Вони дуже смачні!

Для літнього посіву підходить також сорт Гейша. У рослин гладкі листочки, так що при проріджуванні не треба викидати зайві сходи — адже можна додавати вітамінні вершки в салати.

Сорт Комета оригінальний — його плоди мають трохи витягнуту форму і біло-рожеве забарвлення. А Орбіта хороша тим, що добре зберігається.

Влітку сіяти ріпку потрібно там, де ріс горох. Зробити на грядці борозенки на відстані 25 см. Змішати насіння з водою, набрати її в рот і потім видуим на грядку. Так посадки виходять незагущеними (але тут потрібна вправність).

У вересні коренеплоди збирають на їжу. А ті, що підуть на зимове зберігання, викопують на початку чи в середині жовтня.

Також ми розповідали про банановий, апельсиновий і цибулевий захист: городники радять, як за допомогою харчових відходів позбутися шкідників.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.