У літню спеку хочеться не лише солодкого, а й холодного. Одним із найкращих варіантів освіжаючого літнього десерту є лимонний сорбет, для приготування якого потрібно лише три інгредієнти.
Лимони для цього рецепту краще вибирати із товстою шкіркою, з яких цедра зрізається досить легко.
Інгредієнти:
лимони товстошкірі — 500 г;
цукор — 360 г;
вода — 400 мл.
Приготування.
Спочатку потрібно змити віск, яким часто обробляють цитрусові. Для цього лимони слід вимити гарячою водою, ретельно витерти насухо тканинним рушником, ще раз вимити і витерти знову насухо.
У каструлю насипати цукор.
Додати в каструлю із цукром воду і ставимо на вогонь. Періодично помішуючи, довести до закипання.
З лимонів акуратно, намагаючись не торкатися білої частини, зрізати тонкими смужками цедру. Це зручно зробити спеціальним ножем для чищення овочів.
У закипілий сироп опустити лимонну цедру. Кип'ятити на невеликому вогні кілька хвилин.
Вимкнути вогонь і залишити остигати сироп з цедрою до кімнатної температури. За цей час сироп набуде красивого жовтого кольору та лимонного аромату.
З лимонів вичавити сік. Має вийти орієнтовно 200 мл.
Сироп процідити через сито, щоб видалити цедру.
У проціджений сироп додати лимонний сік.
Все перемішати.
Посудину з лимонним сиропом поставити в морозильну камеру. Приблизно через годину маса почне схоплюватись (замерзати), з боків почнуть утворюватися кристали льоду.
Дістати посудину з лимонною масою з морозильника і добре перемішати до однорідності віничком.
Знову відправити в морозилку.
Після цього приблизно через 30 хвилин знову дістати з морозилки посудину та перемішати віничком.
Усього перемішувати сорбет 3-4 рази, дістаючи з морозилки через кожні 30 хвилин. За цей час він посвітлішає, набуде повітряної консистенції, без кристалів льоду.
Освіжаючий лимонний сорбет готовий. Розкласти сорбет по порціях. Ласощі, що залишилися, зберігати в морозильній камері.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.