Догори
Дати відгук

Лінивий капустяний пиріг

Печеться він менше ніж півгодини.

1 хв на прочитання17 Жовтня 2022, 20:20
Поділитись:

Капустяний пиріг можна приготувати набагато легше і швидше, якщо взяти «лінивий» рецепт.

Інгредієнти:

капуста (краще молода) — 700 г;

сметана — 250 г;

борошно — 170 г;

розпушувач — 1 ч. л.;

олія рослинна;

сіль;

масло вершкове — 70-80 г;

яйця — 3 шт.;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

кріп — 1/2 пучка;

масло вершкове або рослинна олія — для змащування форми.

Приготування.

Цибулю порізати кубиками.

Капусту нарізати соломкою.

У великій сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до прозорості.

Тим часом вершкове масло розтопити у мікрохвильовій печі і дати охолонути.

Кріп дрібно порізати.

У сковороду з цибулею викласти капусту та кріп, посолити, обсмажити, помішуючи, близько 7-10 хвилин.

Перекласти капусту в миску, щоб вона швидше охолола.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Приготувати тісто для капустяного пирога. У мисці злегка збити яйця.

Додати сметану, перемішати.

Влити остигле масло, перемішати.

Всипати борошно з розпушувачем, перемішати.

Викласти просто в тісто остиглу капусту, перемішати.

У змащену олією форму викласти тісто.

Відправити в розігріту духовку, випікати до готовності (орієнтовно 25 хвилин).

Готовий капустяний пиріг на сметані потрібно залишити у формі до повного остигання. Охолоджений пиріг із капустою можна дістати з форми і подавати до чаю.

Також ми розповідали про кавові сирники — простий рецепт сніданку.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.