- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Кавові сирники — простий рецепт сніданку
Для приготування кавових сирників сир найкраще брати м'який і жирний. Також у процесі знадобиться окріп.
Інгредієнти:
сир — 500 г;
борошно — 5 ст. ложок;
яйце — 1 шт.;
цукрова пудра — 2,5 ст. ложки;
кава розчинна — 2 ч. ложки з гіркою;
вода — 2 ст. ложки;
сіль — щіпка;
олія (для смаження) — 3-4 ст. ложки (60 мл).
Приготування.
У чашку насипати розчинну каву, влити окріп (2 ст. ложки) і перемішати. Залишити каву остигати.
Сир перекласти в миску і виделкою розім’яти так, аби більша частина перетворилася на однорідну масу, але також залишились і великі грудочки для гарного розмаїття в готовій страві.
Вбити яйце, всипати цукрову пудру та сіль.
Перемішати ложкою до однорідності.
У сирну масу, що вийшла, влити охолоджену каву.
Знову перемішати.
Всипати 3 ст. ложки борошна.
Вимішати не дуже густе сирне тісто.
Сирне тісто розділити на 8 частин. Кожну скачати в кульку і злегка сплющити, формуючи сирники. Обваляти сирники в борошні, що залишилося (2 ст. ложки) зусібіч.
У сковороді на середньому вогні розігріти олію. Викласти сирники в сковороду й обсмажувати приблизно по 4 хвилини з кожного боку.
У сирників повинна вийти гарна рум'яна скоринка.
Обсмажені сирники ненадовго викласти на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.
Кавові сирники готові, можна подавати!
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.