Ліниві вареники на сніданок: простий рецепт від Клопотенка з ягідним соусом
Цей сніданок улюблений багатьма ще з самого дитинства
Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачні ліниві вареники із соусом з ягідної сметани. Спробуйте і ви такий смачний сніданок!
Для Євгена Клопотенка ліниві вареники – смак дитинства, тож кухар закликає приготувати обожнювану багатьма страву, пише «maximum.fm»
"Цей сніданок улюблений багатьма ще з самого дитинства. А щоб ліниві вареники були ще смачнішими, зробимо до них по-справжньому літній соус із сезонними ягодами. Ми обрали смородину та малину, але ви можете взяти будь-які інші, буде смачно", – коментує цю страву Євген.
Інгредієнти для вареників:
- 300 г кисломолочного сиру 9%
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 4 ст. л. борошна (+ ще 2 ст. л. для підпилу)
- ½ ч. л. солі
- цедра 1 лимона
Інгредієнти для ягідної сметани:
- 1 склянка сезонних ягід (малина та смородина)
- 1 склянка сметани
- 1 ст. л. цукрової пудри
Рецепт лінивих вареників з ягідним соусом:
- Приготуйте тісто для лінивих вареників. Попередньо розімніть виделкою або за допомогою товкачки для картоплі 300 г кисломолочного сиру. Додайте ½ ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, яйце та 4 ст. л. борошна.
- Замісіть м'яке тісто. Притрусіть стіл 2 ст. л. борошна для підпилу та розкачайте ковбаску з тіста товщиною близько 3 см.
- Наріжте ліниві вареники товщиною приблизно по 1,5 см.
- Приготуйте ягідну сметану. Для цього викладіть у миску 1 склянку сметани.
- Додайте в миску до сметани 1 склянку сезонних ягід. Малина та смородина, але ви можете обирати ягоди до смаку.
- Всипте у миску з ягодами та сметаною 1 ст. л. цукрової пудри, аби трохи підсолодити.
- Перебийте сметану із сезонними ягодами за допомогою занурювального блендера.
- Відваріть ліниві вареники в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин. Вони мають поспливати на поверхню води.
- При подачі ліниві вареники полийте ягідною сметаною та додайте аромату цедрою лимона, натертою на дрібній тертці.