Догори
Дати відгук

Лікар розповів в які години треба спати восени, щоб не захворіти на ГРВІ

1 хв на прочитання24 Вересня 2020, 07:51
Поділитись:


Терапевт назвала найкращий час для засинання восени. Про це повідомляє Medikforum. Кращий час для цього в цю пору року — це 21-00 - 22-00 години, вважає лікар-терапевт Ірина Ярцева.

Експерт зазначила, що багатьом людям добре відомо: спати вночі корисно приблизно вісім годин. Однак, за словами терапевта, важливо не просто спати необхідну кількість годин — велике значення має те, в який час людина засинає.

За словами Ярцевої, гормональна система людини залежить від світлового дня і навколишніх шумів. З цієї причини засинання восени, коли світловий день закінчується значно раніше, ніж влітку, — теж має бути більш раннім.

Жовтень, листопад і грудень є в цьому плані найскладнішим періодом, коли темрява починається занадто рано. З її настанням повинен змінюватися й час відходу до сну, що для організму природніше і краще.

«Восени особливо важливо лягати спати о 9-10 вечора. На перший погляд, рано, але це лише питання звички — привчити себе до цього, щоб потім вставати о 6-7 годині ранку. У такому режимі людина буде висипатися, мати високу працездатність, гарний сон, міцну нервову систему, буде краще захищена від хвороб сезонних епідемій ГРВІ та грипу», - підсумувала лікар.

Нагадаємо, серед українців 10-20% вже мають імунітет від COVID-19 (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.