- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- Лікар розповідає, наскільки захворюваність на COVID-19 залежить від якості води
Лікар розповідає, наскільки захворюваність на COVID-19 залежить від якості води
Така теорія має право на існування лише як теорія
Нутриціолог Анна Мельник прокоментувала для GreenPost теорію про те, що на кількість випадків зараження коронавірусом впливає якість води. Зокрема, ідеться про інформацію у ЗМІ щодо Швеції, яка має незрівнянно кращі коронавірусні показники, ніж Італія. І все це нібито через якість води. Мовляв, у Швеції можна пити воду навіть із туалету, і в цьому й полягає секрет, чому так мало шведів перехворіли на COVID-19.
Анна Мельник вважає, що така теорія має право на існування лише як теорія.
«Якщо їсти багато помідорів, миючи їх у якісній воді, то ви будете почуватися краще, але ви будете почуватися краще навіть якщо не станете мити їх у якісній воді», – пояснює нутриціолог «на пальцях».
Мельник стверджує, що на низький рівень захворюваності на коронавірус серед шведів вода вплинула лише на 7-7,5%.
На думку нутриціолога, Італія потерпіла від коронавірусу більше за Швецію через цілу низку чинників. Серед них введення локдауну і вікову структуру населення.
Вона також звертає увагу на тому, що у Ганновері в душі також тече джерельна вода, але попри це коронавірусні показники Німеччини та Швеції неспівставні.
Є й інша причина, чому якість води в крані не корелює з рівнем захворюваності на COVID-19.
Уся молодь, тверезомисляча, вибирає гарну воду: хтось купив якісний фільтр, хтось вибрав мінеральну, а їжу готує на фільтрованій. Мабуть, відфільтрована вода трішки гірша за ту, що у Швеції в крані, бо там вона більш натуральна», – розповідає Анна Мельник.
Нутриціолог переконує, що ставлення українців до води в крані змінилося: дедалі більше людей розуміє, що вона технічна.
«Взагалі пити воду з крану – це безумство», – говорить лікар про нинішні українські реалії.
Нагадаємо, ми вже писали про те, що водою з крану в Україні навіть посуд мити не можна.