Серед численних рецептів лечо є й такий, перевірений часом.
Інгредієнти:
помідори — 4 кг;
морква — 500 г;
цибуля — 500 г;
перець — 20 шт.;
цукор — 1 ст.;
сіль — 1 ст.л.;
чорний перець — 20 горошин;
лавровий лист — 10 шт.;
олія — 100 г.
Приготування.
Помідори перекрутити, довести до кипіння. Моркву натерти, додати до помідорів, довести до кипіння. Цибулю порізати кільцями, додати в каструлю, довести до кипіння. Перець порізати на 8 частин, додати в каструлю разом із цукром, сіллю, чорним перцем, лавровим листом, олією.
Дати 5 хв покипіти.
Розкласти у стерилізовані банки, закутати на добу у ковдру.
Також ми розповідали про лечо на зиму з болгарського перцю та помідорів.