- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Лечо на зиму з болгарського перцю та помідорів
Лечо на зиму з болгарського перцю та помідорів
Надлишок томатного соусу можна закрутити в окрему баночку чи просто прибрати в холодильник.
Лечо належить до найбільш улюблених заголовок на зиму. Наводимо перевірений рецепт смачного лечо.
Інгредієнти:
солодкий болгарський перець — 3 кг (червоні, зелені 50/50)
стиглі помідори — 2 кг
соняшникова олія без запаху — 200 мл
цукор — 180 г
сіль, оцет 9% — по 2 столові ложки
Приготування.
Очистити перчики від насіння, розпустити на поперечні смужки завширшки 1,5-2 см.
Вирізати у томатів плодоніжки, пропустити через м'ясорубку чи комбайн або натерти на великій тертці.
За бажанням можна зняти шкірку.
Влити в пюре олію.
Додати цукор і дві ложки солі без добавок (не йодована й не екстра).
Поставити помідори на плиту, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10 хвилин, регулярно помішуючи.
Додати перці, довести знову до кипіння, варити 20 хвилин після закипання на середньому вогні при закритій кришці. Лечо має трохи побулькувати.
Банки з кришками обов'язково потрібно простерилізувати. Це можна зробити як на пару, так і в мікрохвильовій печі з невеликою кількістю води. Кришки проварити 1-2 хв. у окропі.
За три хвилини до готовності додати оцет.
За підсумками гасіння перець повинен стати м'якшим, але не розваритися, в ідеалі він має тримати форму і трохи хрумтіти.
Розкласти готове лечо по стерильних банках на зиму, при цьому залишаючи тазик на плиті в злегка киплячому стані.
Перчики мають бути вкриті під зав'язку соком.
Якщо у вас томатного соусу залишається в надлишку, його можна закрутити в окрему баночку або просто прибрати в холодильник, а потім використовувати для борщу чи підливи.
Щільно закривати гвинтовими кришками, перевернути дном догори. Закутати покривалом для пасивного остигання на добу, після чого заготовки спокійно зберігаються при кімнатній температурі не один рік.
Також ми писали, що навіть варити не доведеться: солоні огірки з сухою гірчицею.