Лазанья з кабачків: як приготувати страву, яку проситимуть усі
Така страва виходить неймовірно смачна, соковита, ситна.

Якщо ви полюбляєте імпровізувати на кухні, рецепт цієї страви саме для вас.
Особливо коли кабачки продовжують радувати врожаєм. Така страва виходить неймовірно смачна, соковита, ситна. І кабачки при справі і користі відчутно більше, ніж при використанні листів з тіста.
Інгредієнти:
- Кабачки 1 великий або 2 невеликі
- Змішаний фарш свинина+яловичина (можна взяти курячий) 500 гр.
- Цибуля 1 шт
- Морква 1 шт
- Часник 3 зубчики
- Яйця 3 шт
- Молоко 100 мл
- Сир будь-який твердий 200 гр
- Чорний мелений перець та сіль за смаком
Приготування:
- Фарш обсмажити з дрібно нашаткованою цибулею та морквою протягом 20 хвилин.
- Додати подрібнений часник і смажити ще приблизно 10 хвилин.
- Кабачок нарізати тонкими пластинками/смужками. Якщо шкірка груба, краще її зняти. Також потрібно видалити насіння
- Яйця збити з молоком
- Сир натерти на великій тертці
- Форму для запікання змастити олією. На дно викласти шар фаршу. Слідом шар кабачків. Посолити, поперчити. Викласти шар сиру. Знову шар фаршу та кабачки. Посолити, поперчити. Шар сиру. І так повторити, доки не закінчаться інгредієнти
Верхнім шаром мають бути кабачки. Залити лазанню яєчною сумішшю. І зверху засипати сиром - Духовку заздалегідь розігріти, виставити “верх-низ” 180 градусів. Важливо, щоб сир не підсмажився, а гарно розплавився і трохи запікся скоринкою.
- Готувати 40 хвилин.
Готову лазання відразу не нарізати, краще трохи почекати поки інгредієнти схопляться між собою. Після чого подати до столу, скуштувати та порадіти своїй майстерності.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Українські фермери збирають «лушпиння зі сміттям»: посуха знищила врожай соняшнику
1 хв на прочитанняВчора

АРМА оголосило нові конкурси на продаж арештованих активів: від землі до с/г культур
1 хв на прочитанняВчора

День українського борщу об’єднує світ і нагадує про культурну спадщину України
2 хв на прочитанняВчора

Скільки коштує гектар земельного паю в Україні
2 хв на прочитання12 Вересня 2025
Держземельний кадастр України стає зручнішим
1 хв на прочитання11 Вересня 2025
Cтартує нова програма фінансової підтримки аграріїв
1 хв на прочитання10 Вересня 2025
В Україні не буде голоду, попри втрати врожаю через посуху та спеку
1 хв на прочитання10 Вересня 2025
Україна та ЄС розпочали переговори щодо аграрного розділу: ключові теми
1 хв на прочитання09 Вересня 2025
Більше з GreenPost

Дніпру - офіційно 249 років, однак його історія набагато глибша, сягає козацьких часів
2 хв на прочитання31 хвилину тому

Воздвиження Хреста Господнього: історія, традиції та глибокий сенс свята
2 хв на прочитання2 години тому

Електрична революція В’єтнаму: як країна бореться з забрудненням і економічними викликами
2 хв на прочитання2 години тому

Побілка дерев: як правильно захищати сад від шкідників та хвороб
2 хв на прочитання4 години тому
Пікантний сюрприз у банці: рецепт томатного джему з чилі
1 хв на прочитання8 годин тому
Компостування: як перетворити сміття на «чорне золото» для саду
2 хв на прочитання10 годин тому
Одеська міськрада збільшила фінансування догляду за деревами
1 хв на прочитанняВчора
У яких випадках суд зобов`язує повнолітніх дітей утримувати непрацездатних батьків
2 хв на прочитанняВчора