Лазанья з кабачків: як приготувати страву, яку проситимуть усі
Така страва виходить неймовірно смачна, соковита, ситна.

Якщо ви полюбляєте імпровізувати на кухні, рецепт цієї страви саме для вас.
Особливо коли кабачки продовжують радувати врожаєм. Така страва виходить неймовірно смачна, соковита, ситна. І кабачки при справі і користі відчутно більше, ніж при використанні листів з тіста.
Інгредієнти:
- Кабачки 1 великий або 2 невеликі
- Змішаний фарш свинина+яловичина (можна взяти курячий) 500 гр.
- Цибуля 1 шт
- Морква 1 шт
- Часник 3 зубчики
- Яйця 3 шт
- Молоко 100 мл
- Сир будь-який твердий 200 гр
- Чорний мелений перець та сіль за смаком
Приготування:
- Фарш обсмажити з дрібно нашаткованою цибулею та морквою протягом 20 хвилин.
- Додати подрібнений часник і смажити ще приблизно 10 хвилин.
- Кабачок нарізати тонкими пластинками/смужками. Якщо шкірка груба, краще її зняти. Також потрібно видалити насіння
- Яйця збити з молоком
- Сир натерти на великій тертці
- Форму для запікання змастити олією. На дно викласти шар фаршу. Слідом шар кабачків. Посолити, поперчити. Викласти шар сиру. Знову шар фаршу та кабачки. Посолити, поперчити. Шар сиру. І так повторити, доки не закінчаться інгредієнти
Верхнім шаром мають бути кабачки. Залити лазанню яєчною сумішшю. І зверху засипати сиром - Духовку заздалегідь розігріти, виставити “верх-низ” 180 градусів. Важливо, щоб сир не підсмажився, а гарно розплавився і трохи запікся скоринкою.
- Готувати 40 хвилин.
Готову лазання відразу не нарізати, краще трохи почекати поки інгредієнти схопляться між собою. Після чого подати до столу, скуштувати та порадіти своїй майстерності.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Держрибагентство готує масштабне зариблення Дністра та водосховищ
1 хв на прочитання36 хвилин тому

Новий 3D-сканер дозволить машинам "бачити" стиглість фруктів та вміст води
1 хв на прочитаннягодина тому

Масло для Нацгвардії на 7 мільйонів: в Одесі ДБР затримало директорку підприємства-постачальника
1 хв на прочитання3 години тому

Від козаків до наших днів: як сало стало символом України
1 хв на прочитання10 годин тому
Поліція викрила шахраїв, що намагалися заволодіти землею кіностудії Довженка
1 хв на прочитанняВчора
Здоров’я ґрунту: експерт назвав головний критерій збору врожаю картоплі
1 хв на прочитанняВчора
Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитанняВчора
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитання25 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Запущено приватизацію Одеського припортового заводу
1 хв на прочитання2 години тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 28 серпня 2025 року
4 хв на прочитання4 години тому

Психотерапія змінює мозок так само, як і антидепресанти, – дослідження
1 хв на прочитання5 годин тому

Вчені скуштували найстарішу воду на Землі віком 2 мільярди років
1 хв на прочитання6 годин тому
На Одещині перебазували острів для рідкісних кучерявих пеліканів
1 хв на прочитання7 годин тому
Після мору риби: у Хмельницькому активісти закликають врятувати річку Плоску
1 хв на прочитання8 годин тому
Український бокс: від радянських легенд до світових чемпіонів
2 хв на прочитання9 годин тому
Симптоми та ознаки отруєння грибами
1 хв на прочитання11 годин тому