Курячий шашлик з ананасом — легкий та ароматний варіант відомої страви, який можна приготувати на грилі чи в духовці. Солодкий ананас чудово доповнює ніжне куряче м'ясо.
Інгредієнти:
куряче філе, нарізане кубиками — 500 г;
свіжий ананас, нарізаний кубиками (або консервований ананас шматочками) — 1 шт.;
червоний перець, нарізаний великими шматками — 1 шт.;
червона цибулина, нарізана великими шматками — 1 шт.;
соєвий соус — 2 ст. л.;
мед чи кленовий сироп — 1 ст. л.;
оливкова олія — 1 ст. л.;
часник подрібнений — 1 зубчик
тертий імбир (за бажанням) — 1/2 ч. л.;
Приготування.
Змішати всі інгредієнти для маринаду.
Додати куряче філе в маринад і залишити мінімум на 30 хвилин (краще на 1-2 години).
Нанизати шматочки курки, ананаса, перцю та цибулі на шпажки, чергуючи їх між собою.
Для гриля: смажити на середньому вогні, періодично перевертаючи, до готовності курки (близько 10-15 хвилин).
Для духовки: викласти шашлики на деко, застелене пергаментом, і запікати при 200 °C близько 20-25 хвилин або до готовності курки.
Подавати гарячим.
Більше новин читайте з GreenPost.