Куряче філе — корисне, дієтичне м’ясо, яке до того ж швидко готується. Воно завжди виручить, якщо до вас завітають неочікувані гості. З нього можна приготувати цікаві страви — наприклад, куряче філе у вершковому соусі.
Інгредієнти:
куряче філе — 600 г;
печериці (свіжі або консервовані) — 200 г;
сметана або майонез — 200 г;
твердий сир — 150 г;
вершкове масло — 2 ст. л.;
часник — 2 зубці;
цибулина — 1 шт.;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Печериці порізати й обсмажити на вершковому маслі до готовності, посолити й поперчити. Все ретельно вимішати.
Якщо у вас консервовані печериці, їх не потрібно смажити, а лише порізати на шматочки.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти куряче філе, яке потрібно розрізати навпіл, посолити й поперчити. За бажання можна додати улюблені приправи.
На філе викласти порізані печериці, а також цибулю, порізану тонкими напівкільцями.
Подрібнити часник і перемішати його зі сметаною. Отриманою сумішшю змастити цибулю й посипати все потертим на дрібній тертці сиром.
Форму для запікання розмістити в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 40 хвилин. Час запікання залежить і від розміру курячого філе, тому варто спостерігати за процесом приготування.
Більше новин читайте на GreenPost.