Куряче філе у вершковому соусі — смачно, корисно та швидко

1 хв на прочитання9 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Завжди виручить, якщо до вас завітають неочікувані гості.

Куряче філе — корисне, дієтичне м’ясо, яке до того ж швидко готується. Воно завжди виручить, якщо до вас завітають неочікувані гості. З нього можна приготувати цікаві страви — наприклад, куряче філе у вершковому соусі.

Інгредієнти:

куряче філе — 600 г;

печериці (свіжі або консервовані) — 200 г;

сметана або майонез — 200 г;

твердий сир — 150 г;

вершкове масло — 2 ст. л.;

часник — 2 зубці;

цибулина — 1 шт.;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Печериці порізати й обсмажити на вершковому маслі до готовності, посолити й поперчити. Все ретельно вимішати.

Якщо у вас консервовані печериці, їх не потрібно смажити, а лише порізати на шматочки.

Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти куряче філе, яке потрібно розрізати навпіл, посолити й поперчити. За бажання можна додати улюблені приправи.

На філе викласти порізані печериці, а також цибулю, порізану тонкими напівкільцями.

Подрібнити часник і перемішати його зі сметаною. Отриманою сумішшю змастити цибулю й посипати все потертим на дрібній тертці сиром.

Форму для запікання розмістити в розігріту до 180 °C духовку приблизно на 40 хвилин. Час запікання залежить і від розміру курячого філе, тому варто спостерігати за процесом приготування.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: