Краще, ніж у магазині: найсмачніший рецепт кабачкової ікри

1 хв на прочитання15 Липня 2022, 07:47

Вихід кабачкової ікри з порції овочів — 4-5 півліртових баночок.

До найпопулярніших способів заготівлі кабачків на зиму належить приготування кабачкової ікри. Рецептом ділиться Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Інгредієнти:

кабачки — 1,5 кг

морква — 500 г

цибуля — 500 г

рафінована олія — 125 мл

цукор — 50 г

сіль — 25 г

томатна паста — 150 г

чорний мелений перець — 0,5 ч. л.

9-відсотковий оцет — 25 мл

Вихід кабачкової ікри з порції овочів — 4-5 півліртових баночок.

Приготування.

Очистити овочі від шкірки. Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натерти на тертці.

Нагріти пательню з олією, смажити овочі 10 хв. Тим часом нарізати кабачки дрібними кубиками.

В каструлю викласти просмажені овочі та нарізані кабачки, додати цукор, сіль. Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 30 хв. Далі додати перець і томатну пасту, помішуючи варити ще 10 хвилин.

У кінці додати оцет, зняти з вогню і пробити блендером усю овочеву масу.

Стерилізувати баночки 5 хв. Гарячу ікру розлити по баночках і закрутити кришками. Накрити рушником до повного охолодження.

Також ми розповідали про найсмачнішу кабачкову ікру на зиму: смак, як у дитинстві.

Окрім того, ми наводили рецепт огірочків, маринованих із кетчупом чилі.

Ще ми писали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: