Можна приготувати консервовані на зиму цукіні із лимонною кислотою. На смак вони дуже нагадують огірки. Готувати таку закуску дуже просто.
Інгредієнти:
2 середніх цукіні
кілька гілочок свіжого кропу
2 зубки часнику
1/3 чайної ложки лимонної кислоти
столова ложка цукру
стільки ж солі
Приготування.
Скляну тару ретельно помити, обробити протягом 15 хвилин парою.
У стерильну банку закласти цукіні, нарізані шматочками, кріп із часником. Заготовку заповнити крутим окропом й витримати 20 хвилин. Злити рідину, знову закип’ятити й залити на 20 хвилин.
Знову злити рідину, всипати сіль із цукром, дати закипіти.
У банки всипати лимонну кислоту. Залити закипілим маринадом. Закрутити.
Цукіні з лимонною кислотою після остигання під пледом зберігати в темному місці.
Також ми розповідали, як засипати все в банку — і за 10 хвилин готово: рецепт смачних огірочків на зиму.