Догори
Дати відгук

Консервовані помідори: рецепт «із перчиком»

Помідори навіть не потрібно обрізати.

1 хв на прочитання19 Серпня 2022, 00:38
Поділитись:

Приготувати апетитні помідори на зиму може виявитися значно простіше, ніж здається.

Інгредієнти:

помідори — 1,5 кг;

кріп (суцвіття) — 3 шт.;

листя вишні — 9 шт. (по 3 шт. на банку);

цибуля ріпчаста — 3 маленькі головки;

гострий перчик — 2 шт.;

сіль — 1,5 столові ложки;

цукор — 4,5 столових ложок.

Приготування.

Помідори помити, нічого не потрібно обрізати. Вибирати цілі, без зіпсованих ділянок.

Банки, кришки простерилізувати. Закласти на дно приправи: перець, листя вишні, парасольку кропу, очищену голівку цибулі.

Закласти помідори у банки — так, щоб вони були покладені щільно, так вийде їх більше у банку.

Залити окропом помідори, наливати його поступово, щоб не лопнула банка. Залишити на 10 хвилин.

Злити воду. Тепер потрібно зробити маринад. Закип'ятити 1,5 л води, додавши сіль, цукор. Цим маринадом залити банки та закрутити їх.

Перевернути, закутати в ковдру та остудити добу.

Тепер можна забрати зберігатися на зиму.

Також ми розповідали про аджику з помідорів: легкий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost