Догори
Дати відгук

Коли краще всього сіяти чорнобривці у відкритий ґрунт, щоб пишно цвіли до пізньої осені

Якщо клімат прохолодний, перенесіть посів на кінець квітня.

2 хв на прочитання24 Квітня 2023, 21:14
Поділитись:

Як же можна забути про прекрасних чорнобривців, які до пізньої осені прикрашають клумби. Ці яскраві, оранжеві квіти з неперевершеним ароматом обов’язково повинні з’явитися на вашій ділянці. Їх можна вирощувати в горщику, і у відкритому ґрунті.

Висаджувати квіти у відкритий ґрунт потрібно наприкінці першого місяця весни, або на початку квітня. Якщо клімат прохолодний, перенесіть посів на кінець квітня. Можна просто сіяти насіння у землю, а можна висаджувати розсаду. Розсада довше цвіте, ніж насіння.

Варто звернутися до місячного календаря, щоб знати, коли краще посіяти чорнобривці.

1, 2, 3, 6, 23, 24, 25, 28, 29 та 30 березня.

2, 3, 4, 21, 22, 25, 26 та 30 квітня.

1, 22, 23, 24, 27, 28, та 29 травня.

Насіння в землю треба садити так. Зробіть лунки глибиною 5 см на відстані 35 см. Покладіть насіння на глибину 10 мм. Притрусити грядки землею і зволожити. Коли настане етап проріджування, зробіть так, щоб саджанці росли на відстані 10 см. Через пару місяців розпустяться маленькі бутони. Не забувайте про добрива та своєчасний полив.

Квіти не люблять рости в сухому грунті, листя починає засихати, а квіти перестають цвісти.

Розсаду варто сіяти на початку квітня. Змішайте пісок, компост, торф та землю. На дно контейнера покладіть дренаж, а потім приготовлений ґрунтозміш. Для дренажу можна використовувати керамзит, щебінь, або биту цеглу. Землю поливають протягом трьох днів, потім роблять поглиблення і висаджують насіння.

Контейнери потрібно накрити плівкою для створення тепличних умов. Вирощують розсаду у теплому місці, з появою сходів контейнери можна виносити на сонце.

У період початку зростання не варто сильно поливати розсаду, робіть це з появою листя. Потім потрібно прополювати, підживлювати і розпушувати ґрунт. Якщо все робити правильно, то милуватися квітами можна вже на початку літа.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.