Книга - найвірніший друг: розширюйте коло друзів у День читання книг

5 хв на прочитання06 Вересня 2024, 11:19
ФОТО: ілюстративне

6 вересня світова спільнота відзначає День читання книг

Не ми сказали – народ каже. І заповідає нащадкам: багато читати, свого не цуратись і чужому научатись.

6 вересня світова спільнота відзначає День читання книг. Свято, створене інтелектуалами, для того, щоб інтелектуалів ставало чимраз більше. Зокрема, щоб підбадьорити тих, хто любить читати, наголосити на важливості читання, стимулювати людей придбати нову книгу для власної чи публічної бібліотеки або просто сходити до книгозбірні.

Коли стали з'являтися електронні книги і програми для читання на смартфонах, багато експертів твердили, що місце паперовій книзі тепер - хіба у книгозбірні чи на поличці у букініста. Та минуло 10 років, і тільки в Україні "Книжкові арсенали" та "книжкові Миколаї" показують, що хліб фізичний не витіснив духовні та інтелектуальні смаколики з життя наших громадян. Книга у суспільстві все так же має велику пошану. А з революцією у сфері мовного контенту стрімкого відродження зазнає українська книга.

Читання – це не просто слова на папері. Це портал у нові світи, де оживають герої, стрімко розвиваються пригоди, з'являються друзі і розкриваються карколомні таємниці. Для шанувальників книжок велика кількість літер – не проблема, а навпаки – радість.

З чим можна порівняти радість читача, який тримає у руках нову книгу?  Неважливо, щойно придбану, взяту в бібліотеці чи позичену на кілька днів від знайомого.. Можливо, схожі емоції відчувають шопоголіки, несучи у пакеті додому обновку і мріючи про момент, коли нарешті можна буде її одягнути, поміряти перед дзеркалом, покрасуватися у ній, вразити інших своїм зовнішнім виглядом. Може, подібне переживають гурмани, коли перед ними з'являється тарілка з некоштованими ще делікатесами, а в руках, як весла, вже міцно затиснуті виделка й ніж..

Паралелі можна проводити довго. Та ось вам вислів, справедливість якого багатократно доводить життя: ті, хто читає книжки, завжди керуватимуть тими, хто дивиться телевізор.

Трохи цікавого про читання:

Для багатьох людей читання – це найкращий вид відпочинку. Доєднуйтеся до фанклубу читачів і відкривайте собі світ щоразу по-новому.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: