Догори
Дати відгук

Картопляна запіканка з куркою та помідорами — покроковий рецепт

Вибір для тих, хто хоче порадувати себе і близьких смачним, ситним і водночас простим у приготуванні обідом чи вечерею.

2 хв на прочитання20 Серпня 2024, 07:26
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Картопляну запіканку з куркою та помідорами легко приготувати навіть у найнапруженіший день. Ідеальний вибір для тих, хто хоче порадувати себе і близьких смачним, ситним і водночас простим у приготуванні обідом чи вечерею.

Інгредієнти:

картопля — 400 г (4 шт.);

куряче філе — 300 г (1 шт.);

помідор — 160 г (1 шт.);

сир твердий — 100 г;

цибуля ріпчаста — 80 г (1 невеликий);

яйця — 2 шт.;

сметана жирністю 20 % — 120 г;

паприка мелена — 1 ч. ложка;

куркума мелена — ¼ ч. ложки;

трави італійські сушені — 1 ч. ложка;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

олія соняшникова (для змащування форми) — 15 мл (1 ст. ложка).

Приготування.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Очищену картоплю нарізати тонкими кружальцями.

Підготувати форму для запікання. Дно та бортики форми змастити олією.

У підготовлену форму рівномірно викласти картопляні скибочки, формуючи перший шар запіканки.

Посипати картоплю сіллю, чорним меленим перцем і меленою паприкою (1/2 ч. ложки).

Куряче філе промити та нарізати маленькими кубиками.

Викласти нарізане куряче м'ясо на картоплю, формуючи другий шар запіканки.

У миску розбити яйця та викласти сметану. Всипати мелену паприку (1/2 ч. ложки), куркуму, суміш італійських трав і по дрібці солі та чорного меленого перцю.

Віничком збовтати всі інгредієнти до однорідного стану.

Твердий сир натерти на дрібній терці.

Половину натертого сиру відправити в яєчно-сметанну суміш.

Перемішати.

Сметанно-сирною сумішшю, що вийшла, залити картоплю та куряче м'ясо.

Цибулю очистити й нарізати тонкими кільцями.

Викласти цибулю на шар курячого м'яса.

Помідор промити, вирізати місце прикріплення плодоніжки. Нарізати помідор тонкими кружальцями.

Викласти скибочки помідора поверх цибулі.

Поставити форму в заздалегідь розігріту духовку на 20 хвилин.

Потім поверхню запіканки присипати тертим сиром, що залишився.

Повернути запіканку до духовки та запікати ще 20 хвилин, до готовності (орієнтуючись на особливості своєї духовки).

Картопляна запіканка з куркою та помідорами готова.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Тектонічні плити почали рухатися: у Хмельницькому й Одесі відчули відлуння землетрусу, який стався у Румунії
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Міненерго
Україна закликає МАГАТЕ вжити заходів для припинення атак на цивільну енергетичну інфраструктуру та звільнення ЗАЕС
1 хв на прочитання2 години тому
Розі у свій 32-й день народження торік. Фото: Newsquest/SWNS
Найстарша кішка у світі померла у віці, еквівалентному 152 людським рокам
1 хв на прочитання3 години тому
Черга за чистою питною водою у Венесуелі. Фото: picture-alliance/dpa
Нестача води в містах: які є шляхи вирішення цієї проблеми?
6 хв на прочитання4 години тому
Польща пішла під воду: ось що в сусідній країні накоїв циклон «Борис» і як люди справляються з наслідками (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Пухлина досягла 8 см: львівські лікарі прооперували чоловіка із раком молочної залози
1 хв на прочитання5 годин тому
Для підтримки ментального здоров'я та вирішення соціальних питань в Україні працюють 179 Центрів життєстійкості
3 хв на прочитання6 годин тому
З вулиць Чернігівщини зникли горобці - у причинах розбиралися екологи
1 хв на прочитання7 годин тому