- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром — простий і смачний рецепт
Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром — простий і смачний рецепт
Фарш можна взяти будь-який, а замість сулугуні використовувати інший легкоплавкий сир.
Велике кулінарне мистецтво полягає в здатності перетворювати звичайні інгредієнти на справжні шедеври. Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром — страва, що відзначається не лише простотою приготування, а й неперевершеним смаком та ароматом. Фарш для її приготування можна взяти будь-який, а замість сулугуні використовувати інший легкоплавкий сир.
Інгредієнти:
картопля — 800 г;
фарш м'ясний — 500 г;
помідори — 350 г;
цибуля ріпчаста — 70 г (1 невеликий);
сир сулугуні — 100 г;
часник — 2 зубчики;
сметана жирністю 20 % — 100 г;
приправа для картоплі — 0,5 ч. ложки;
перець чорний мелений — за смаком;
сіль за смаком;
зелень петрушки (для подачі) — пару гілочок.
Приготування.
Духовку ввімкнути розігріватися до 200 °С.
Картоплю очистити, промити та нарізати тонкими кружальцями (завтовшки близько 0,5 см).
Додати до картоплі половину сметани (50 г), сіль (0,5 ч. ложки), мелений перець (1-2 щіпки) та приправу для картоплі. Все перемішати, рівномірно розподіляючи сметану та сухі інгредієнти по картоплі.
Викласти картоплю у форму для запікання.
Цибулю та часник очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник пропустити через прес.
Відправити цибулю та часник у миску з фаршем. Посолити (0,25 ч. ложки) і поперчити (дрібка). Перемішати.
Поступово розподілити фарш поверх картоплі, розрівняти.
Змастити фарш сметаною, що залишилася (50 г).
Помідори нарізати тонкими кружальцями. Розкласти поверх фаршу. Злегка присолити.
Відправити заготовку в розігріту до 200 °С духовку, запікати 40 хвилин майже до готовності (потрібно орієнтуватися на особливості своєї духовки).
Сир натерти на середній/великій тертці.
Дістати форму з духовки, посипати сиром.
Повернути запікатись ще на 10 хвилин, до розплавлення сиру.
Картопля, запечена з фаршем, помідорами та сиром, готова.
Посипати подрібненою зеленню петрушки, дати трохи охолонути.
Розкласти картоплю по тарілках та подавати.
Більше новин читайте на GreenPost.