І кабачки, і яблука зараз є сезонним, а отже, дешевим продуктом. Тому така заготовка коштуватиме недорого, а взимку дуже потішить своїм смаком.
Інгредієнти:
кабачки — 1 кг;
морква — 300 г;
яблука — 0,5 кг;
кріп із насінням та зеленню — 50 г.
Для маринаду (на 1 л води):
оцет — 150 мл;
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.
Приготування.
Яблука та кабачки помити, очистити від шкірки й порізати на невеликі шматочки. Моркву очистити, помити й нарізати у вигляді брусочків.
Приготувати маринад. Налити воду в каструлю і закип'ятити. У воду, що закипіла, додати цукор, сіль, кріп і кип'ятити ще протягом 3-5 хвилин, після чого додати оцет.
У чисті, підготовлені банки щільно укласти кабачки, яблука, моркву та залити їх маринадом. Поставити банки в широку каструлю з водою, накрити кришками і стерилізувати: 0,5 літрові банки — 15 хвилин, 1 або 2 літрові — 20-25 хвилин.
Пастеризовані банки загорнути або закрити герметично кришками, перевернути дном вгору, закутати теплою ковдрою і залишити до повного остигання.
Забрати для зберігання у темне, прохолодне місце.
Також ми розповідали про огірочки на зиму — просту, смачну й дешеву заготовку.