Кабачки, мариновані з яблуками — дешевий і смачний рецепт

1 хв на прочитання08 Серпня 2022, 18:34

Така заготовка коштуватиме недорого, а взимку дуже потішить своїм смаком.

І кабачки, і яблука зараз є сезонним, а отже, дешевим продуктом. Тому така заготовка коштуватиме недорого, а взимку дуже потішить своїм смаком.

Інгредієнти:

кабачки — 1 кг;

морква — 300 г;

яблука — 0,5 кг;

кріп із насінням та зеленню — 50 г.

Для маринаду (на 1 л води):

оцет — 150 мл;

сіль — 1 ст. л.;

цукор — 2 ст. л.

Приготування.

Яблука та кабачки помити, очистити від шкірки й порізати на невеликі шматочки. Моркву очистити, помити й нарізати у вигляді брусочків.

Приготувати маринад. Налити воду в каструлю і закип'ятити. У воду, що закипіла, додати цукор, сіль, кріп і кип'ятити ще протягом 3-5 хвилин, після чого додати оцет.

У чисті, підготовлені банки щільно укласти кабачки, яблука, моркву та залити їх маринадом. Поставити банки в широку каструлю з водою, накрити кришками і стерилізувати: 0,5 літрові банки — 15 хвилин, 1 або 2 літрові — 20-25 хвилин.

Пастеризовані банки загорнути або закрити герметично кришками, перевернути дном вгору, закутати теплою ковдрою і залишити до повного остигання.

Забрати для зберігання у темне, прохолодне місце.

Також ми розповідали про огірочки на зиму — просту, смачну й дешеву заготовку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: