У розпалі сезон заготівель на зиму. Почесне місце серед них займають різноманітні рецепти лечо. Наприклад, можна приготувати кабачкове лечо з часником. Це простий, швидкий і бюджетний рецепт.
Інгредієнти:
кабачки — 2 кг;
солодкий перець — 1 кг;
часник — 15 зубчиків;
олія — 1/2 склянки;
томатна паста — 400 г;
чорний перець — 5-6 горошин;
лавровий лист — 5-6 шт.;
оцет 9 % — 1/2 склянки;
цукор — 2/3 склянки;
сіль — 1 ст. ложка.
Приготування.
Кабачки почистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками. Солодкий перець помити, видалити насіння, нарізати соломкою.
З'єднати в каструлі кабачки та перець. Додати сіль, цукор, олію, томатну пасту та трохи води (1-2 склянки). Тушкувати 40 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник, чорний перець, лавровий лист та оцет.
Гаряче лечо розфасувати в стерилізовані банки, закрутити.
Більше новин читайте на GreenPost.