Рецепт яблучного пирога, але вже з італійської кухні.
При слові «пиріг з яблуками» згадується французька кухня та рецепт знаменитої на весь світ шарлотки. Є й інші варіанти. Ось ще один рецепт яблучного пирога, але вже з італійської кухні.
ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ПОТРІБНО:
3-4 яблука;
половинка лимона;
3 яйця;
140 гр цукру;
120 мл оливкової олії;
1 ч. л. ванільного екстракту;
200 гр борошна;
2 ч. л. розпушувача;
1 щіпка солі.
ЯК ГОТУВАТИ
Помийте та очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте половину яблук дрібними кубиками, а решту скибочками.
Лимонну цедру натріть на дрібній тертці.
Яйця потрібно збити з цукром міксером до утворення щільної піни, після чого додати оливкову олію та ваніль, збивати до однорідної маси.
Змішайте борошно з розпушувачем, просійте в яєчну масу, додайте сіль, перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, змастіть форму для випікання олією, викладіть яблука, нарізані кубиками, змішавши їх із лимонною цедрою.
Влийте у форму з яблуками тісто, а поверх викладіть яблучні скибочки.