Шакшука — це традиційна страва, яка походить із країн Північної Африки та Близького Сходу, зокрема Тунісу й Ізраїлю, де вона стала частиною кулінарної культури. Її головна особливість полягає в поєднанні простих, але ароматних інгредієнтів: яєць, тушкованих помідорів, перцю та спецій, що створюють яскравий, насичений смак. Шакшука ідеальна як сніданок або легкий обід і подається просто на сковороді.
Інгредієнти:
яйця — 4 шт.;
помідори — 5 шт.;
перець болгарський червоний — 1/2 шт.;
перець чилі свіжий — 1/2 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
часник — 3 зубчики;
цукор — 1 ч. ложка;
паприка солодка мелена — 1 ч. ложка;
перець чорний горошком — 6 шт.;
перець білий горошком — 5 шт.;
коріандр, зерна — 10 шт.;
базилік сухий — 1 ч. ложка;
зелень петрушки (дрібно нарізана) — 1 ч. ложка;
цибуля зелена (дрібно нарізана) — 1 ч. ложка;
сіль – за смаком.
Приготування.
Солодкий перець дрібно нарізати.
Подрібнити цибулю.
Дрібно нарізати часник.
Гострий перець очистити від насіння і подрібнити.
Помідори нарізати разом із насінням.
Розтерти у ступці всі спеції: два види перцю, коріандр, базилік і паприку.
На розігріту сковороду налити олію, обсмажити часник і гіркий перець протягом 2-3 хвилин.
Додати цибулю.
Туди ж відправити болгарський перець та 1 ч. ложку цукру.
Додати помідори. Тушкувати на маленькому вогні 8 хвилин, додати всі спеції та сіль.
Ложкою в тушкованих овочах для кожного яйця зробити невелике заглиблення та вилити туди яйця.
Продовжувати смажити шакшуку на невеликому вогні 5-6 хвилин до готовності. Яєчний білок має побіліти, а жовток повинен залишитися рідким.
Перед поданням шакшуку посипати зеленню. Подавати на сковороді.
Більше новин читайте на GreenPost.