Ідеальна як сніданок або легкий обід: рецепт смачної та поживної шакшуки

2 хв на прочитання10 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко»

Подається просто на сковороді.

Шакшука — це традиційна страва, яка походить із країн Північної Африки та Близького Сходу, зокрема Тунісу й Ізраїлю, де вона стала частиною кулінарної культури. Її головна особливість полягає в поєднанні простих, але ароматних інгредієнтів: яєць, тушкованих помідорів, перцю та спецій, що створюють яскравий, насичений смак. Шакшука ідеальна як сніданок або легкий обід і подається просто на сковороді.

Інгредієнти:

яйця — 4 шт.;

помідори — 5 шт.;

перець болгарський червоний — 1/2 шт.;

перець чилі свіжий — 1/2 шт.;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

часник — 3 зубчики;

цукор — 1 ч. ложка;

паприка солодка мелена — 1 ч. ложка;

перець чорний горошком — 6 шт.;

перець білий горошком — 5 шт.;

коріандр, зерна — 10 шт.;

базилік сухий — 1 ч. ложка;

зелень петрушки (дрібно нарізана) — 1 ч. ложка;

цибуля зелена (дрібно нарізана) — 1 ч. ложка;

сіль – за смаком.

Приготування.

Солодкий перець дрібно нарізати.

Подрібнити цибулю.

Дрібно нарізати часник.

Гострий перець очистити від насіння і подрібнити.

Помідори нарізати разом із насінням.

Розтерти у ступці всі спеції: два види перцю, коріандр, базилік і паприку.

На розігріту сковороду налити олію, обсмажити часник і гіркий перець протягом 2-3 хвилин.

Додати цибулю.

Туди ж відправити болгарський перець та 1 ч. ложку цукру.

Додати помідори. Тушкувати на маленькому вогні 8 хвилин, додати всі спеції та сіль.

Ложкою в тушкованих овочах для кожного яйця зробити невелике заглиблення та вилити туди яйця.

Продовжувати смажити шакшуку на невеликому вогні 5-6 хвилин до готовності. Яєчний білок має побіліти, а жовток повинен залишитися рідким.

Перед поданням шакшуку посипати зеленню. Подавати на сковороді.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: