Існує безліч альтернатив звичній випічці, які готуються швидко і не потребують особливих умінь. Наприклад, грильяж із кунжуту.
Інгредієнти:
кунжут — 200 г;
мед — 100 г;
коричневий цукор — 100 г;
лимонний сік — 1 ст. л.;
вершкове масло — для змащування.
Приготування.
Висипати насіння кунжуту в сковороду й обсмажувати на повільному вогні, часто помішуючи, щоб воно не підгоріло. Знадобиться близько 5 хвилин: кунжут має стати трохи золотистим.
У каструльці з товстим дном змішати коричневий цукор, лимонний сік і мед. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до закипання.
Коли сироп набуде бурштинового кольору та загусне, додати кунжут і добре перемішати. Варити ще 2-3 хвилини.
Перекласти масу на змащений маслом лист пергаментного паперу, накрити іншим листом і розкачати качалкою до товщини приблизно 3 мм.
Потім верхній шар пергаменту прибрати і зробити легкі надрізи за бажаною формою.
Залишити грильяж охолонути (можна прибрати в холодильник), після чого розламати по надрізах.
Також ми писали про обсмажені яблука — десерт нашвидкуруч.