- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Холодець у фритюрі від відомого кухаря
Багато хто з нас просто не уявляє собі Різдво та інші зимові свята без холодцю. Ми звикли бачити на столі прозорий, як сльоза, холодець зі свинини чи заливне з курки, обов’язково із хроном, аби аж дух захоплювало! А що, як трохи змінити підхід до приготування цієї страви, пише Євген Клопотенко.
Пропонуємо сенсацію – холодець у фритюрі! Так, і це не жарт. Ви лишень уявіть: соковите м’ясо, що тане у роті, запаніроване і викупане в олії до хрусткої золотавої скоринки. Ви вмочаєте його у соус з хрону і сметани, їсте і відчуваєте той самий смак холодцю! Дивина в решеті!
ЧОМУ ВАРТО ЦЕ СПРОБУВАТИ?
Ви ж знаєте, як сильно ми любимо експериментувати. І прагнемо, щоб ви також давали волю своїй фантазії та не боялися куштувати щось нове, бо це завжди цікаво. Це перша причина, чому вам варто спробувати приготувати холодець у фритюрі. По-друге, на страву витрачається менше часу, адже застигати м’ясо не буде. Його потрібно лише довго варити, як і на звичайний холодець. Але воно того варте! По-третє, ви з легкістю здивуєте друзів та рідних такою закускою. Адже виглядає вона зовсім інакше, але на смак неймовірно схожа до оригіналу. І взагалі, такий холодець у фритюрі можна перетворити на вашу традиційну закуску для дружніх посиденьок, переглядів улюблених серіалів чи фільмів. Просто спробуйте!
ЯК ПРИГОТУВАТИ ХОЛОДЕЦЬ У ФРИТЮРІ
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г свинини (задня частина)
3,5 л води
1 цибуля
1 морква
3 ст. л. борошна
200-250 г панірувальних сухарів
2 горошини чорного перцю
3 лаврових листки
2 яйця
0,8-1 л олії (для фритюру)
сіль до смаку
- У велику каструлю викладіть 500 г задньої частини свинини. Залийте 3,5 л води та поставте на плиту варитися на середньому вогні.
- Коли м’ясо вже не буде гарячим, руками порвіть його на волокна довжиною приблизно по 1 см.
- Підготуйте все для подвійної паніровки. У першу миску всипте 3 ст. л. борошна, у другу вбийте 2 яйця та трохи збийте виделкою, у третю покладіть 200-250 г панірувальних сухарів. Кожен шматочок свинини запаніруйте спочатку в борошні, занурте у яйце та обваляйте у сухарях, потім ще раз у яйце та сухарі. Викладайте запаніровані шматочки на дошку.
- В сотейник чи каструлю з товстим дном влийте 0,8-1 л олії. Підігрійте на повільному вогні, допоки не почнуть з’являтися маленькі бульбашки. Викладайте в гарячу олію запаніроване м’ясо та смажте до рум’яної скоринки, це приблизно 2-3 хвилини. Діставайте шумівкою та викладайте на паперові рушники. Подавайте із соусом з вершкового білого хрону, поєднаного зі сметаною.
- Просто змішайте їх у рівній пропорці