Хочете жити довго — їжте виноград: сирутин, гемоглобін, імунітет

2 хв на прочитання01 Жовтня 2020, 16:15
pixabay

Виноград – це потужний антиоксидант. Він захищає нас від розвитку серцево-судинної патології, онкологічних захворювань

Жовтень ще той час, коли виноград доступний для гаманця, є хороший вибір на поличках маркетів та ринків, і у продаж надходять вітчизняний врожай, переважно без шкідливих хімічних препаратів на ягодах. Не гайте час, їжте цю корисну ягоду, яка має напрочуд багато корисних вітамінів у складі. 

Обрати ж якісний виноград доволі просто: ягоди мають бути пружними, цілими, з щільною шкіркою, без вм’ятин та гнилі. А якщо легко потрусити китицю — виноградини не повинні осипатися, але найкращим способом залишається спробувати ласощі на смак. Причому корисніша темна ягода.

У складі винограду міститься:

Медики називають такі корисні властивості винограду для організму:

pixabay.

Протипоказання:

Дієтологиня Яна Борисенко зазначає, що максимальна порція винограду — 200-250 грамів на один прийом їжі. Якщо ж з’їсти більше, можуть виникнути дискомфорт, проблеми з кишківником та загострення хронічних хвороб ШКТ. Окрім цього, надмірне споживання винограду призводить до утворення великої кількості цукру у крові й, відповідно, появи жиру та надмірної ваги.

До слова, онколог розповіла, чому з молочкою треба бути обережними.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: