- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємося до новорічних свят: рецепт імбирного печива від Євгена Клопотенка
Готуємося до новорічних свят: рецепт імбирного печива від Євгена Клопотенка
Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак.
Рецепт імбирного печива Наближаються зимові свята. І саме зараз хочеться посмакувати смачним і запашним печивом з тонким ароматом імбиру. Приготувати його можна до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак. Приготувати імбирне печиво просто і швидко, а щоби робота йшла веселіше, залучіть до процесу приготування “миколайчиків” дітей. Сьогодні пропонуємо вам рецепт імбирного печива від фудблогера і шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
- 350 грамів борошна;
- 150 грамів цукру;
- 150 грамів меду;
- 75 грамів вершкового масла;
- 1 столова ложка коньяку (можна замінити ромом);
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- ½ чайної ложки меленого імбиру;
- ½ чайної ложки меленого кардамону;
- одне яйце;
- 1 столова ложка цукрової пудри.
Приготування:
- У мисці з’єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення. Додайте 1 чайну ложку розпушувача й одне яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
- Потім додайте в миску коньяк або ром, приблизно 1 столову ложку. Додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир та кардамон.
- Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
- Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
- За бажанням прикрасьте готове імбирне печиво печиво цукровою пудрою (1 столова ложка).

Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро
Викриття тіньової схеми з обігу зерна на Миколаївщині
1 хв на прочитанняВчора
Уряд збільшив компенсацію на будівництво тваринницьких ферм у прифронтових областях
1 хв на прочитанняВчора
Україна за перші три місяці експортного сезону вивезла 116 тисяч тонн цукру
1 хв на прочитанняВчора
2 грудня — День оладок: чому варто приготувати щось смачне й домашнє
4 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день Маратефтіко - International Maratheftiko Day
1 хв на прочитання01 Грудня 2025
Зариблення водойм в Україні: відтворення біоресурсів під час війни
1 хв на прочитання30 Листопада 2025
Секрет м'якого смаку та турецькі традиції: навіщо пити каву із сіллю
3 хв на прочитання29 Листопада 2025
Ігор Кирилюк став заступником голови Держгеокадастру
1 хв на прочитання29 Листопада 2025
Більше з GreenPost
Первісток поблизу «Вернадського»: раннє народження пінгвінят як доказ потепління
1 хв на прочитанняВчора
Обшуки в Європейській службі зовнішніх дій та Коледжі Європи через підозру в шахрайстві на €654 тис.
2 хв на прочитанняВчора
Воднева долина Закарпаття: експортна мрія чи екологічна пастка?
2 хв на прочитанняВчора
Контрабанда деревини на Закарпатті: викрито схему експорту букових дощок за підробленими документами
1 хв на прочитанняВчора
Куди піти на Святого Миколая у Києві — повна добірка святкових подій для всієї родини
1 хв на прочитанняВчора
Понад 290 тисяч заявок через Дію та ПФУ: Стартувала програма одноразової допомоги 6500 грн
2 хв на прочитанняВчора
Програма «3000 км Україною»: безкоштовні подорожі для прифронтових громад
3 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 3 грудня 2025 року
3 хв на прочитанняВчора

