Догори
Дати відгук

Готуємося до новорічних свят: рецепт імбирного печива від Євгена Клопотенка

Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак.

2 хв на прочитання05 Грудня 2023, 21:12
Рецепт імбирного печива Рецепт імбирного печива
Поділитись:

Наближаються зимові свята. І саме зараз хочеться посмакувати смачним і запашним печивом з тонким ароматом імбиру. Приготувати його можна до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Таке печиво дуже до вподоби дітям через його форму і приємний солодкий смак. Приготувати імбирне печиво просто і швидко, а щоби робота йшла веселіше, залучіть до процесу приготування “миколайчиків” дітей. Сьогодні пропонуємо вам рецепт імбирного печива від фудблогера і шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 350 грамів борошна;
  • 150 грамів  цукру;
  • 150 грамів  меду;
  • 75 грамів  вершкового масла;
  • 1 столова ложка коньяку (можна замінити ромом);
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • 1 столова ложка какао-порошку; 
  • ½ чайної ложки меленого імбиру;
  • ½ чайної ложки меленого кардамону;
  • одне яйце;
  • 1 столова ложка цукрової пудри.

Приготування:

  • У мисці з’єднайте 75 грамів вершкового масла, 150 грамів цукру і 150 грамів меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення. Додайте 1 чайну ложку розпушувача й одне яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
  • Потім додайте в миску коньяк або ром, приблизно 1 столову ложку.   Додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
  • В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти – 350 грамів борошна, мелений імбир та кардамон.
  • Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.
  • Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 сантиметра. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
  •  Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
  • За бажанням прикрасьте готове імбирне печиво печиво цукровою пудрою (1 столова ложка).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.