Готуємо пишні японські панкейки: рецепт смачного десерту для сніданку
Повітряні та надзвичайно ніжні оладки, що не вимагають багато зусиль .
Японські панкейки — десерт, який завоював любов у всьому світі завдяки своєму неймовірному смаку та пишності. Справа в тому, що японські панкейки готуються з простих інгредієнтів, але при цьому вони виходять більш повітряними, високими та цікавими, якщо порівнювати їх із класичним варіантом цієї страви.
Які інгредієнти потрібні:
- борошно – 120 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яєчні білки – 3 шт.;
- яєчні жовтки;
- молоко – 100 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- вершкове масло – 1 ст. л.
Приготування:
Для початку треба просіяти борошно з розпушувачем, а потім до сухих компонентів слід додати ванілін та сіль.
Окремо треба трохи збити жовтки і додати їх до сухої суміші. Потім можна вливати молоко і додати розтолпене масло. При цьому важливо заздалегідь дістати продукти з холодильника, щоб вони були кімнатною температурою.
Як тільки маса буде однорідною, переходимо до білків з цукром. Їх потрібно збити до появи щільної піни.
Потім усі інгредієнти треба з’єднати та акуратно перемішати знизу вверх.
Випікати панкейки слід на попередньо розігрітій сухій сковороді. Бажано використовувати для цього кондитерську обручку, яку треба наповнити тестом на половину.
Смажити частування треба трохи більше 5 хвилин.
Подавати панкейки краще з медом, ягодами чи фруктами.
Більше новин читайте на GreenPost.