Такі пиріжки з картоплею ніколи не будуть зайвими.
Якщо вам захотілося поласувати смачненьким, пропонуємо простий і швидкий рецепт пиріжків картоплею від Телеграфу. Ніжне рум’яне тісто, соковита начинка – це не залишить вас байдужим.
Як приготувати пиріжки з картоплею на кефірі
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
сіль — 1 ч.л.;
цукор – 1 ст.
яйця – 1 шт.;
рослинна олія – 30 мл;
борошно — 400 г;
розпушувач – 1 ч. л.;
картопля відварена – 400 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.
Спосіб приготування:
У мисці змішуємо кефір, сіль, цукор та яйце. У суміш вливаємо олію, знову перемішуємо.
З’єднуємо розпушувач і борошно, просіюємо в масу кефіру і замішуємо тісто. Накриваємо його целофаном та залишаємо на 10 хвилин.
Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з олією.
Картоплю розминаємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю, солимо і перчимо на свій смак.
Тісто ділимо на 16 рівних частин, формуємо невеликі колобки. Розкочуємо їх у товсті коржики, у середину кожного викладаємо по ложці начинки, защипуємо краї.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо пиріжки швом вниз і смажимо до золотистої скоринки.