Догори
Дати відгук

Гора смакоти зі склянки кефіру: шикарні пиріжки за 10 хвилин

Такі пиріжки з картоплею ніколи не будуть зайвими.

1 хв на прочитання10 Жовтня 2023, 12:20
Поділитись:

Якщо вам захотілося поласувати смачненьким, пропонуємо простий і швидкий рецепт пиріжків картоплею від Телеграфу.  Ніжне рум’яне тісто, соковита начинка – це не залишить вас байдужим.

Як приготувати пиріжки з картоплею на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • цукор – 1 ст.
  • яйця – 1 шт.;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • борошно — 400 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • картопля відварена – 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо кефір, сіль, цукор та яйце. У суміш вливаємо олію, знову перемішуємо.
  2. З’єднуємо розпушувач і борошно, просіюємо в масу кефіру і замішуємо тісто. Накриваємо його целофаном та залишаємо на 10 хвилин.
  3. Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з олією.
  4. Картоплю розминаємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю, солимо і перчимо на свій смак.
  5. Тісто ділимо на 16 рівних частин, формуємо невеликі колобки. Розкочуємо їх у товсті коржики, у середину кожного викладаємо по ложці начинки, защипуємо краї.
  6. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо пиріжки швом вниз і смажимо до золотистої скоринки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.