Догори
Дати відгук

Гінекологи обурюються: вісім поширених «як не треба» жіночого здоров’я

Від нехтування простими правилами можна навіть померти.

1 хв на прочитання26 Березня 2022, 07:56
Поділитись:

Інтернет-простір повниться безглуздими порадами зокрема й жіночого здоров'я. Телеграм-канал Блог акушерів вирішив спростувати деякі з них.

Спринцювання. Із кожного чайника вже кричать: ні, не треба! Проте такі процедури проводяться із завидною регулярністю.

Антисептичні свічки та розчини у піхві після статевого акту. Ні, не треба вбивати свою рідну й таку останню мікрофлору.

Спеціальні гелі для інтимної гігієни з потрібним рН та корисними лактобактеріями. Лактобактерії потрібні усередині, а не зовні. А рН шкіри зовнішніх статевих органів не відрізняється від рН живота чи стегна.

Тампони та чаші найчастіше змінюються пізніше за визначені терміни. Ну і чому забувається синдром токсичного шоку? Штука, від якої можна померти!

Спеціальні кульки з медицини східних країн, просочені цілющими трав'яними (і не лише) розчинами. Відповідно до інструкції цей засіб перебуває від 24 до 48 годин у піхві. Вердикт гінеколога такий: якщо мета вбити мікрофлору і викликати бактеріальний вагіноз — засіб те, що треба!

Тісна спідня білизна. Багато хто використовує стягуючий ефект тканини, щоб зробити лінії більш плавними, забуваючи про необхідність циркуляції повітря.

Те саме стосується і синтетичної спідньої білизни.

Щоденні прокладки. Використання прокладок виправдане останніми днями менструальної кровотечі чи в період овуляції, якщо виділень стає значно більше. Заміна — кожні 3 години. А ось рутинне щоденне користування зовсім не виправдане.

Також ми наводили топ-10 недорогих та ефективних таблеток від алергії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.