- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарбуз на зиму, який просто тане в роті
Гарбуз на зиму, який просто тане в роті
Цей яскравий десерт поцінують навіть ті, хто не належить до любителів гарбуза.
Якщо не говорити, з чого цей десерт, ніхто не здогадається, що головним його інгредієнтом є гарбуз.
Інгредієнти на 2,5 л:
гарбуз — 2 кг;
апельсин — 2 шт.;
лимон — 1/2 шт;
лимонна кислота — 5 г;
цукор — 400 г.
Приготування.
Гарбуз очистити від усього зайвого, нарізати середніми кубиками й відправити в посудину, де будуть змішуватися всі інгредієнти.
Апельсини порізати кубиками — один апельсин очистити, а другий нарізати разом зі шкіркою.
Половинку лимона, не очищаючи, нарізати кубиками та відправити в миску до гарбуза й апельсинів.
Додати цукор і лимонну кислоту. Все ретельно перемішати і залишити на 3 години. Гарбуз дасть багато соку, який потрібно буде залити в банку.
3-4 рази потрібно буде перемішати, поки все «настоюється».
Через 3 години розкласти все по чистим банкам. І зверху рясно залити соком, що виділився.
Накрити банки кришками. Взяти каструлю, вистелити на дно марлю чи рушник, поставити банки і залити водою по плечики. Поставити на вогонь і стерилізувати 30 хв після закипання.
Також ми розповідали про закуску з кабачків або баклажанів із перцем, морквою і помідорами: взимку смакуватиме.