Хочеться чогось солоденького, але без зайвого цукру та консервантів? Домашні фруктові батончики — ідеальний варіант! Вони не тільки смачні, а й корисні та поживні, а ще їх можна сміливо давати дітям і навіть тим, хто дотримується суворої дієти. Готуються вони легко, а склад можна змінювати за власним смаком.
Інгредієнти:
суміш вівсяних і рисових пластівців — 1 скл.;
подрібнені горіхи та мак — 1 ст. ложка;
цукати — 2 ст. ложки;
родзинки — 2–3 ст. ложки;
сушена журавлина або інші ягоди — 1 ст. ложка;
будь-яке фруктове пюре — 2–5 ст. ложок.
Приготування.
Пластівці змішати з подрібненими горішками, підсушити на малому вогні на сковороді.
Змішати всі інгредієнти. Має вийти густа суміш.
Форму вистелити пергаментом і викласти суміш, трохи утрамбувати й поставити в холодильник на кілька годин. Потім розрізати на потрібні частини.
Більше новин читайте на GreenPost.