Французький цибулевий суп — це справжня кулінарна класика, що поєднує простоту інгредієнтів із витонченим підходом до приготування. Його історія сягає часів Стародавнього Риму, але справжньої популярності суп набув у Франції в XVIII столітті як їжа простих людей. Завдяки карамелізованій цибулі та хрустким грінкам, залитим ароматним бульйоном, цей суп став символом тепла і затишку французької кухні. Сьогодні він вважається вишуканою стравою, однаково доречною як у домашньому обіді, так і в меню дорогих ресторанів.
Основний інгредієнт цього супу — ріпчаста цибуля, може бути як біла, так і червона. Урізноманітнити смак можна спеціями, грибами й овочами. Посуд краще брати глибокий — підійде великий сотейник або вок-сковорода. Вино можна замінити коньяком — якщо ви не вживаєте алкоголь, тоді пропустіть цей етап.
Бульйон обов’язково повинен бути гарячим, а який обирати — овочевий, курячий, свинячий — залежить від вас, проте в класичному рецепті використовується яловичий. Для грінок підійде французький багет або італійська чіабата — вони не розваляться в страві. Прикрасити страву можна кмином і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
цибуля — 4 шт.;
вершкове масло — 4 ст. л.;
борошно — 1 ст. л.;
цукор — 0,5 ч. л.;
сіль — 0,5 ч. л.;
біле сухе вино — 150 г;
гарячий бульйон — 500 мл;
твердий сир — 150 г;
білий хліб для грінок.
Приготування.
Очистити цибулю та порізати півкільцями. Обсмажити на маслі до золотистого кольору.
Додати борошно, спеції, смажити ще кілька хвилин, влити білого вина та готувати ще 10 хвилин.
Додати бульйон, накрити кришкою й тушкувати ще 10-20 хвилин.
Розігріти духовку до 150 °C і запекти в ній подрібнені шматочки хліба.
Натерти сир, посипати ним готові грінки.
Суп перелити в горщики, покласти в них по кілька шматочків готових грінок із сиром. Запекти в режимі гриль до золотистості.
Більше новин читайте на GreenPost.