Французький лимонний кекс — простий рецепт оригінального десерту

1 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Приготуйте його хоча б раз — і він неодмінно полюбиться усім вашим домашнім ласунам.

Хочете влаштувати на своїй кухні маленький острівець Франції? Цей простий рецепт лимонного кексу неодмінно стане вашим улюбленим. Приготуйте його хоча б раз — і він неодмінно полюбиться всім вашим домашнім ласунам, а особливо малечі.

Інгредієнти:

вершкове масло — 150 г;

борошно — 130 г;

цукор — 120 г;

цедра і сік 1 лимона;

яйця — 3 шт.;

цукрова пудра для глазурі.

Приготування.

З лимона вичавити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою.

Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, охолодити.

Розігріти духовку до 175 °C.

Розтерти цукор із вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою.

Яйця розділити на білки й жовтки.

Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глазурі) і перемішати. Додати цедру.

Збити білки в густу стійку піну й обережно ввести їх у тісто.

Змастити форму жиром, вилити туди тісто. Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Дістати з духовки, трішки охолодити.

У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала й не розтікалася по поверхні.

Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: