Хочете влаштувати на своїй кухні маленький острівець Франції? Цей простий рецепт лимонного кексу неодмінно стане вашим улюбленим. Приготуйте його хоча б раз — і він неодмінно полюбиться всім вашим домашнім ласунам, а особливо малечі.
Інгредієнти:
вершкове масло — 150 г;
борошно — 130 г;
цукор — 120 г;
цедра і сік 1 лимона;
яйця — 3 шт.;
цукрова пудра для глазурі.
Приготування.
З лимона вичавити сік. Цедру нарізати стружкою, покласти у каструлю і залити на 2 пальці водою.
Варити цедру на середньому вогні, поки вся рідина не випарується, охолодити.
Розігріти духовку до 175 °C.
Розтерти цукор із вершковим маслом, поки маса не побіліє. Додати борошно, перемішати лопаткою.
Яйця розділити на білки й жовтки.
Додати в масляну масу по одному жовтки, кожен раз добре перемішуючи, щоб вони повністю змішалися. Влити майже весь лимонний сік (2 ст. ложки залишити для глазурі) і перемішати. Додати цедру.
Збити білки в густу стійку піну й обережно ввести їх у тісто.
Змастити форму жиром, вилити туди тісто. Випікати 40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Дістати з духовки, трішки охолодити.
У мисці розтерти 5-6 ст. ложок цукрової пудри з лимонним соком. Консистенція має бути такою, щоб добре лягала й не розтікалася по поверхні.
Змастити кекс глазур’ю і дати їй застигнути.
Більше новин читайте на GreenPost.