Екзотика на тарілці: курка з кокосом

2 хв на прочитання23 години тому
Фото: Healthyfitnessmeals.com

Шукаєте щось нове? Цей рецепт бразильської курки з кокосом подарує вам незабутні гастрономічні враження.

Надзвичайно ніжна та м'яка курятина з екзотичними нотками кокосу та теплими літніми спеціями — ця страва ідеально поєднується з рисом і стане чудовою вечерею. Інгредієнти.

курячі стегна або філе стегна — 1 кг;

оливкова олія — 2 ст. л.;

часник — 2 зубчики;

кумин — 1 ч. л;.

сіль — 2, 5 ч. л.;

чорний перець — ½ ч. л.;

коріандр — ½ ч. л.;

куркума — ½ ч. л.;

імбир — ½ ч. л.;

лимонний сік — 2 ч. л.;

оливкова олія — 20 г;

цибулина — 1 шт.;

червоний солодкий перець — 1 шт.;

кумин — 1 ч. л.;

солодка паприка — 1 ч. л.;

великі помідори — 2 шт. (або томатна паста — 4 ст. л.);

кокосове молоко — 1 банка;

чорний мелений перець — ½ ч. л.

Приготування.

Курячі стегна (або філе) промити та добре обсушити паперовим рушником. Перекласти їх у глибоку ємність. Додати 2 столові ложки оливкової олії, вичавити часник через прес, влити лимонний сік та додати всі спеції зі списку для маринування (кумин, сіль, чорний перець, коріандр, куркума, імбир). Ретельно втерти суміш спецій у курку. Радимо вам використовувати рукавичку, оскільки куркума може сильно забарвити шкіру. Залишити маринуватися в прохолодному місці мінімум на півгодини, але чим довше, тим краще.

Нагріти сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажити замариновану курку до легкої золотистості. Сильно засмажувати не потрібно. Відкласти обсмажену курку вбік.

Для соусу дрібним кубиком нарізати цибулину. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрти оливкову олію та обсмажувати цибулю до прозорості. Додайте нарізаний дрібним кубиком червоний солодкий перець і пасеруйте разом з цибулею ще 3-5 хвилин. Всипати кумин, солодку паприку, сіль та перець. Добре перемішати.

Наступним кроком додати кокосове молоко (майже всю банку) та томатну пасту. Якщо використовуєте свіжі помідори, попередньо зняти з них шкірку та нарізати кубиками, додати їх замість пасти. Усе разом добре перемішати та тушкувати 5 хвилин. Після цього викласти обсмажену курятину в соус і добре полити її соусом, щоб вона гарно просочилася смаком. Тушкувати курку в соусі 20-30 хвилин, періодично перевертаючи.

Подача.

Подавати гарячою. В ідеалі вона поєднується з рисом, але також чудово смакуватиме з макаронами або картопляним пюре.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: