Екзотична закуска на зиму: грушевий чатні з імбиром та чилі

1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Allrecipes.com

Незвичне поєднання солодкого та гострого, що чудово підійде в якості соусу на зиму.

Чатні — це індійський соус, що ідеально поєднує солоний, солодкий та гострий смаки. Він чудово доповнює м'ясні страви, сири або паштети.

Інгредієнти.

тверді груші — 1 кг;

цибуля — 200 г;

цукор — 100 г;

яблучний оцет — 50 мл;

імбир — 50 г;

перець чилі — 1-2 стручки;

родзинки — 50 г;

сіль, кориця, гвоздика — до смаку.

Приготування.

Груші та цибулю нарізати невеликими кубиками. Імбир натерти, чилі дрібно нарізати.

У каструлі змішати груші, цибулю, імбир, чилі, цукор, оцет, родзинки та спеції.

Довести до кипіння на середньому вогні, потім зменшити вогонь до мінімуму.

Варити чатні 1,5–2 години, поки він не загусне і груші не стануть м'якими, але збережуть форму.

Розкласти гарячий чатні по стерилізованих банках і закатати.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

 
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: