Джамбалайя — це традиційна страва креольської кухні, яка походить з південних штатів США, зокрема Луїзіани та Нового Орлеану, а також із регіонів Карибського басейну. Основні складові джамбалайї включають рис, м'ясо (зазвичай куряче, креветки чи ковбаса), овочі (такі як паприка, цибуля, селера), спеції (перець чилі, креольські приправи) і інші інгредієнти за смаком. Секрет її популярності полягає в тому, що ця страва не лише смачна, а й досить проста в приготуванні.
Інгредієнти:
сосиски (бажано підкопчені або копчені) — 400 г;
рис — 350 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
перець болгарський — 200 г;
помідори — 300 г;
часник — 2 зубчики;
томатна паста — 1 ст. ложка;
олія — 60 мл;
петрушка свіжа — 1 пучок;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
На помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Залити окропом помідори і відставити вбік.
Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.
Очищений часник дрібно покришити ножем.
Солодкий болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння та нарізати невеликими шматочками.
Помідори очистити від шкірки та нарізати кубиками.
Сосиски очистити від пакувальної плівки та нарізати кружальцями.
На олії обсмажити сосиски. Відставити вбік.
У посуді, в якому готуватимете джамбалайю (підійде глибока сковорода або сотейник), розігріти олію. Обсмажити цибулю до прозорості.
Додати до цибулі солодкий перець і злегка обсмажити.
Додаємо помідори, часник і томатну пасту. Посолити й поперчити.
Туди ж додати сосиски та рис. Перемішати та залити гарячою водою. Вода повинна бути вищою за вміст сковороди чи сотейника приблизно на 1,5-2 см.
Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати до готовності рису.
Готову страву посипати покришеною зеленню петрушки.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.