Джамбалайя — не лише смачна, а й проста в приготуванні

2 хв на прочитання04 Липня 2024, 00:36
Фото: «Їжа легко»

Це традиційна страва креольської кухні.

Джамбалайя — це традиційна страва креольської кухні, яка походить з південних штатів США, зокрема Луїзіани та Нового Орлеану, а також із регіонів Карибського басейну. Основні складові джамбалайї включають рис, м'ясо (зазвичай куряче, креветки чи ковбаса), овочі (такі як паприка, цибуля, селера), спеції (перець чилі, креольські приправи) і інші інгредієнти за смаком. Секрет її популярності полягає в тому, що ця страва не лише смачна, а й досить проста в приготуванні.

Інгредієнти:

сосиски (бажано підкопчені або копчені) — 400 г;

рис — 350 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

перець болгарський — 200 г;

помідори — 300 г;

часник — 2 зубчики;

томатна паста — 1 ст. ложка;

олія — ​​60 мл;

петрушка свіжа — 1 пучок;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

На помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Залити окропом помідори і відставити вбік.

Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.

Очищений часник дрібно покришити ножем.

Солодкий болгарський перець звільнити від плодоніжок і насіння та нарізати невеликими шматочками.

Помідори очистити від шкірки та нарізати кубиками.

Сосиски очистити від пакувальної плівки та нарізати кружальцями.

На олії обсмажити сосиски. Відставити вбік.

У посуді, в якому готуватимете джамбалайю (підійде глибока сковорода або сотейник), розігріти олію. Обсмажити цибулю до прозорості.

Додати до цибулі солодкий перець і злегка обсмажити.

Додаємо помідори, часник і томатну пасту. Посолити й поперчити.

Туди ж додати сосиски та рис. Перемішати та залити гарячою водою. Вода повинна бути вищою за вміст сковороди чи сотейника приблизно на 1,5-2 см.

Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати до готовності рису.

Готову страву посипати покришеною зеленню петрушки.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: