Догори
Дати відгук

Дощова вода не така чиста, як вважається: що слід враховувати, збираючи її

Дощову воду можна використовувати для поливу рослин або побутових потреб, однак із її питтям варто бути вкрай обережними.

1 хв на прочитання08 Липня 2023, 12:46
Фото: Рівненські новини Фото: Рівненські новини
Поділитись:

Дощова вода загалом вважається відносно чистою, тому що утворюється в результаті конденсації водяної пари в атмосфері і випадає у вигляді опадів. Проте Телеграм-канал «Медикість яка!» наголошує, що слід враховувати кілька факторів.

Атмосферні забруднення. Вода поглинає різні забруднення з атмосфери, промислових викидів, автомобільних викидів, пил тощо.

Забруднення із поверхні. Бруд, пестициди, хімічні речовини з доріг та дахів, і навіть бактерії та віруси з фекалій тварин потрапляють у дощову воду, коли вона опиняється на землі, тобто у калюжі.

Швидше за все, у селі з чистим повітрям і без великого трафіку та викидів від виробництва дощова вода буде чистішою, ніж у густонаселених чи промислових районах.

Дощова вода, зібрана в безпечних умовах, може бути використана для поливу рослин або побутових потреб. Однак із питтям такої води варто бути вкрай обережними. Якщо ви в поході, воду треба ретельно кип'ятити, можна використовувати знезаражувальні таблетки.

Також ми розповідали, що робити, коли то дощ, то спека: кардіолог радить, як пережити перепади тиску.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.