Догори
Дати відгук

До 2100 року від спеки щорічно страждатиме понад 1,2 мільярди людей

Екстремальна спека та вологість щорічно впливатимуть на життя 1,2 мільярда людей до 2100 р

2 хв на прочитання13 Березня 2020, 01:25
Поділитись:

Екстремальна спека та вологість щорічно впливатимуть на життя 1,2 мільярда людей до 2100 р. Про це повідомляє GreenPost із посиланням на дослідження Інституту Ратгерса, опубліковане у журналі Environmental Research Letters.

Це у чотири рази більше, ніж кількість людей, які страждають від спеки сьогодні. Таке трапиться, якщо нинішні темпи глобального потепління нагріють планету на 3°C.

Підвищення глобальних температур означае посилення теплового стресу, який шкодить здоров’ю людини, сільському господарству, економіці та навколишньому середовищу. Більшість кліматичних досліджень прогнозованого теплового стресу зосереджувалися на крайніх температурах, але не враховували роль вологості - іншого ключового чинника.

"Коли ми дивимось на ризики теплішої планети, нам потрібно приділити особливу увагу комбінації крайніх високих температур та вологості, що особливо небезпечно для здоров'я людини", - сказав директор Інституту та автор дослідження Роберт Копп.

"Кожна частинка глобального потепління робить гарячі, вологі дні більш частими та насиченими. Наприклад, у Нью-Йорку, найспекотніший, найвологіший день у типовому році, вже трапляється приблизно в 11 разів частіше, ніж це було б у 19 столітті", - зазначив сказав головний автор дослідження Давей Лі.

Тепловий стрес викликається нездатністю організму нормально охолонути через пітливість. Температура тіла може швидко підвищуватися, а висока температура може пошкодити мозок та інші життєво важливі органи.

Тепловий стрес коливається від більш м'яких умов, таких як спека і теплові спазми, до теплового виснаження. За даними Американського центруконтролю та профілактики захворювань, тепловий удар може вбити або спричинити втрату працездатності, якщо його вчасно не полікувати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання2 години тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенероване ШІ
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Лілійник — невибагливий, проте дуже привабливий елемент садового ландшафту (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому
Азербайджан готовий підтримувати достойну участь України у Кліматичному саміті СОР29 в Баку
2 хв на прочитанняВчора
Земельні махінації на 3,3 млн грн: на Житомирщині перед судом постане держреєстраторка
1 хв на прочитанняВчора
Йде циклон із Скандинавії: Буковину уже засипало снігом (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
ЮНЕСКО збільшило охоронну зону об'єктів всесвітньої спадщини в Одесі
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost